Simon Bosch Simon Bosch
13/02/2023 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 14:01

Nieuwe klap: Binance en Paxos gaan stoppen met BUSD stablecoin door SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BUSD uitgever Paxos beëindigt relatie met Binance na gesprek met SEC

Foto: David Sandron/Shutterstock

Gary Gensler is bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al sinds zijn inwijding in 2021 op oorlogspad. Het lijkt erop dat hij niet alleen Ripple’s XRP, maar ook veel andere cryptocurrencies wil onderwerpen aan de wil van de SEC. Nu legt het Binance’ eigen stablecoin het vuur aan de schenen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

WSJ: SEC wil dat Binance en Paxos stoppen met BUSD

Dat schrijft The Wall Street Journal. Binance heeft zijn eigen stablecoin genaamd BUSD, maar het bedrijf geeft deze niet zelf uit. Dat doet het blockchain-bedrijf Paxos. Volgens WSJ heeft Paxos een zogenaamde ‘Wells notice’ gekregen van de SEC. Dat betekent dat de SEC van plan is om Paxos aan te klagen, behalve als Paxos direct kan bewijzen dat de SEC geen gelijk heeft. Dat moet binnen 30 dagen.

De SEC vindt dat BUSD een ongeregistreerd effect is, en dat Paxos de tokens dus zou moeten registreren bij de toezichthouder. De SEC doet vooralsnog erg geheimzinnig over de situatie. Een woordvoerder van de SEC verklaarde aan Cointelegraph dat het niet gaat bevestigen of er wel of geen onderzoek naar Paxos wordt gedaan. Binance verklaarde aan Blockworks dat het ‘één van de meest transparante, één-op-één gedekte stablecoins’ is.

Advertentie

Paxos heeft mogelijk al toegegeven

Slechts een paar uur later schreef The Wall Street Journal dat Paxos gaat stoppen met het uitgeven van nieuwe BUSD-tokens. Het lijkt erop dat het hier niet zelf voor gekozen heeft, maar dat het New York Department of Financial Services (NYDFS) dit heeft afgedwongen. Paxos blijft de token voor nu ondersteunen, mensen die BUSD willen omruilen voor ‘echte’ dollars kunnen dat dus blijven doen. Toch is het nog niet duidelijk of de token binnenkort volledig uit omloop zal verdwijnen.

BUSD heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van ongeveer 16 miljard dollar, waarmee het de op drie na grootste stablecoin is. Binance biedt sinds augustus uitsluitend handelsparen op basis van twee stablecoins aan, BUSD en USDT. De crypto is hierdoor een belangrijk onderdeel van de crypto-industrie geworden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie