Roy van Krieken Roy van Krieken
06/09/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 17:05

Stablecoin oorlog: Binance stopt met support voor USDC

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Stablecoin oorlog: Binance stopt met support voor USDC

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

De grootste exchange ter wereld, Binance, heeft gisteren een serieuze klap uitgedeeld aan de concurrentie. Het gaat namelijk de stablecoin USD Coin (USDC), wat uitgegeven wordt door concurrerende exchange Coinbase, niet langer ondersteunen op hun handelsplatform. USDC van gebruikers op Binance zal automatisch omgezet worden in de eigen stablecoin van Binance: Binance USD (BUSD).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance verklaart de oorlog

De beslissing verbant feitelijk de op-een-na-grootste stablecoin van het platform. Alleen Tether (USDT) is nog groter dan USDC. Vooralsnog lijkt Binance geen actie te ondernemen tegen Tether. Het is wel duidelijk dat Binance niet bang is om de strijd aan te gaan met rivaliserende exchanges, in dit geval dus Coinbase.

De maatregel van Binance zal ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor USDC. Aangezien Binance als het op dagelijks handelsvolume aankomt verreweg de grootste is, zal het gebruik van USDC, en daarmee de marktkapitalisatie, behoorlijk beschadigd worden.

Op het moment van schrijven is USDT met een marktkapitalisatie van $68 miljard de grootste stablecoin. USDT wordt vrij nauw gevolgd door USDC met een marktkapitalisatie van $52 miljard. De eigen stablecoin van Binance staat op de derde plek met een marktkapitalisatie van slechts $19 miljard. 

Wellicht dat deze rangorde door de maatregel van Binance enigszins zal veranderen in de nabije toekomst.

Het belang van stablecoins

Stablecoins maken deel uit van de fundering van de cryptomarkt en fungeren als digitale vervangers van de Amerikaanse dollar of andere fiat valuta. “Stabiel” komt van het feit dat hun prijs is gekoppeld aan een conventionele valuta. Elke token die aan de dollar is gekoppeld, wordt bijvoorbeeld altijd verondersteld bijna precies 1 dollar waard te zijn.

Doordat de prijs van stablecoins nagenoeg overeenkomt met die van fiat valuta gebruik veel investeerders en handelaren stablecoins bij het investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Nu USDC-pairings op Binance verleden tijd zijn, zullen gebruikers op het platform genoodzaakt worden om andere stablecoins te gebruiken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie