Erik Juffermans Erik Juffermans
23/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 20:00

SEC steekt stokje voor de overname van Voyager door Binance

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Guerra en el crypto espacio, parte 1: ¿Qué es la poderosa SEC?

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

In december werd bekend dat Binance een overeenkomst had bereikt met Voyager over een overname van de laatstgenoemde. Niet lang daarna maakte de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) al duidelijk hier zijn bedenkingen bij te hebben. Nu heeft de SEC officieel bezwaar ingediend tegen de overname door Binance. De overname van Voyager is volgens de commissie onrechtmatig.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

SEC belemert Binance overname

Binance wil de ruim 1 miljard dollar aan assets van de failliete crypto broker Voyager overnemen. Volgens de SEC is kwalificeert een element van de overname, namelijk de VGX tokens van Voyager, als ongeregistreerd effect.

“De transactie van crypto assets, en herverdeling over token bezitters, als onderdeel van de overname is in overtreding met sectie 5 van de security act uit 1933 betreffende het aanbieden of verkopen van effecten.”

Aldus het officiële bezwaar van de SEC. In het kort; de planning omtrent de overname die Binance van plan is, is niet volgens de regels. De SEC heeft het al langer gemunt op Binance. Zo gingen het al achter diens stablecoin BUSD aan. Ook is de exchange beschuldigd van meerdere overtredingen in het verleden, waaronder witwassen en corruptie.

Naast de SEC is ook de New York State’s Department of Financial Services (NYDFS) tegen de overname. Voyager zou namelijk illegaal diensten hebben verleend in New York, zegt de NYFDS:

“Voyager heeft op illegale wijze klanten in New York diensten verleend en dus op illegale wijze een crypto bedrijf gedraaid zonder een licentie. Dit is een overtreding van de wet en regelgeving in de staat New York.”

Hypocriet?

Volgens Voyager zelf is de overname van Binance de beste uitkomst voor de schuldeisers. Ook vinden ze de belemmeringen van de SEC en de NYDFS zeer hypocriet. De regelgevers zijn namelijk zelf de reden dat het distribueren van crypto assets bemoeilijkt wordt door een web van wetgevingen.

In een stemronde heeft het overgrote deel van de schuldeisers gestemd voor het doorzetten van de overname door Binance. Vooralsnog steken de Amerikaanse toezichthouders hier dus een stokje voor.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie