Ivo Melchers Ivo Melchers
06/01/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 11:00

Regelgevers steken stokje voor overname Voyager door Binance US

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

In juli 2022 vroeg het enorme crypto-leenplatform Voyager Digital zijn faillissement aan bij de rechtbank in New York. Een van de redenen dat het bedrijf kopje onder ging was de significante blootstelling aan het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC). Na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA) kwam 3AC in de financiële problemen en het wist zichzelf hier niet meer van te redden.

Het inmiddels failliette FTX zou in eerste instantie Voyager en zijn activa overnemen voor een totaal van $1,3 miljard. Echter bracht het faillissement roet in het eten en werd het stokje door gegeven aan Binance US, de Amerikaanse tak van ’s wereld grootste crypto exchange. In december werd namelijk bekend dat het de activa van Voyager voor een totaalbedrag van $1,022 miljard over zal nemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tijdelijke pauze in overname Voyager

Volgens een rapport van Reuters willen Amerikaanse toezichthouders dat een rechter de overname van Voyager door Binance US tijdelijk stopt totdat de Amerikaanse tak van Binance meer bekendmaakt over zijn eigen financiën en de zakelijke relatie met de wereldwijde crypto exchange Binance.

De Securities and Exchange Commission (SEC), de U.S. Trustee binnen het ministerie van Justitie en staatsregulatoren hebben moties ingediend waarin ze bezwaar maken tegen de overname in de faillissementsprocedure van Voyager, wat ook wel een chapter 11 faillissement wordt genoemd.

De SEC wees erop dat Binance US verzuimde de nodige informatie op te nemen in haar openbaringsverklaring. Daarnaast stelde de motie dat de Amerikaanse toezichthouder meer details wil over de koopovereenkomst en zijn vraagtekens heeft gezet of Binance US over het vermogen zou beschikken om het failliete crypto-leenplatform over te nemen.

Zorgen na FTX debacle

Het lijkt erop dat de Amerikaanse toezichthouder een scenario zoals die zich uitspeelde met FTX koste wat het kost wil voorkomen. De autoriteiten waren destijds namelijk niet op de hoogte van de liquiditeitscrisis van FTX, waardoor het uiteindelijk niet in staat was om Voyager en zijn activa over te nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie