Ivo Melchers Ivo Melchers
06/01/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 11:00

Regelgevers steken stokje voor overname Voyager door Binance US

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

In juli 2022 vroeg het enorme crypto-leenplatform Voyager Digital zijn faillissement aan bij de rechtbank in New York. Een van de redenen dat het bedrijf kopje onder ging was de significante blootstelling aan het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC). Na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA) kwam 3AC in de financiële problemen en het wist zichzelf hier niet meer van te redden.

Het inmiddels failliette FTX zou in eerste instantie Voyager en zijn activa overnemen voor een totaal van $1,3 miljard. Echter bracht het faillissement roet in het eten en werd het stokje door gegeven aan Binance US, de Amerikaanse tak van ’s wereld grootste crypto exchange. In december werd namelijk bekend dat het de activa van Voyager voor een totaalbedrag van $1,022 miljard over zal nemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tijdelijke pauze in overname Voyager

Volgens een rapport van Reuters willen Amerikaanse toezichthouders dat een rechter de overname van Voyager door Binance US tijdelijk stopt totdat de Amerikaanse tak van Binance meer bekendmaakt over zijn eigen financiën en de zakelijke relatie met de wereldwijde crypto exchange Binance.

De Securities and Exchange Commission (SEC), de U.S. Trustee binnen het ministerie van Justitie en staatsregulatoren hebben moties ingediend waarin ze bezwaar maken tegen de overname in de faillissementsprocedure van Voyager, wat ook wel een chapter 11 faillissement wordt genoemd.

De SEC wees erop dat Binance US verzuimde de nodige informatie op te nemen in haar openbaringsverklaring. Daarnaast stelde de motie dat de Amerikaanse toezichthouder meer details wil over de koopovereenkomst en zijn vraagtekens heeft gezet of Binance US over het vermogen zou beschikken om het failliete crypto-leenplatform over te nemen.

Zorgen na FTX debacle

Het lijkt erop dat de Amerikaanse toezichthouder een scenario zoals die zich uitspeelde met FTX koste wat het kost wil voorkomen. De autoriteiten waren destijds namelijk niet op de hoogte van de liquiditeitscrisis van FTX, waardoor het uiteindelijk niet in staat was om Voyager en zijn activa over te nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie