Erik Juffermans Erik Juffermans
22/02/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 19:00

BUSD uitgever Paxos beëindigt relatie met Binance na gesprek met SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
BUSD uitgever Paxos beëindigt relatie met Binance na gesprek met SEC

Foto: David Sandron/Shutterstock

Vorige week werd Paxos, de uitgever van de BUSD stablecoin van Binance, het doelwit van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). BUSD zou namelijk een ongeregistreerd effect zijn en Paxos stopte vervolgens met het uitgeven van nieuwe BUSD. De CEO van het bedrijf heeft bekendgemaakt een constructief gesprek te voeren met de SEC en heeft alle banden met Binance  verbroken.

Sony test nieuwe eigen stablecoin op het Polygon netwerk
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Paxos in gesprek met SEC

Volgens de CEO van Paxos, Charles Cascarilla, heeft het einde van de relatie met Binance niks te maken met de beschuldigingen van de SEC. “De markt is verandert en de relatie met Binance is niet langer in lijn met onze strategische prioriteiten,” meende hij. 

Paxos gaf aan in een reactie op de beschuldigingen het volledig oneens te zijn met de inhoud van deze beschuldigingen door de SEC. Nu lijken de twee partijen echter wel achter de schermen in gesprek te zijn met elkaar om tot een compromis te komen. Een strijd in de rechtszaal is echter nog niet uitgesloten.

“We kijken er naar uit om deze gesprekken in privé door te voeren. Als het nodig is zullen we onze positie verdedigen in een proces.”

Aldus Cascarilla. Paxos verbreekt dus de banden met Binance, maar BUSD laten ze nog niet vallen. Paxos geeft aan tot volgend jaar de verantwoordelijkheid te nemen en de bezitters van de stablecoin te beschermen.

“We blijven volledig gefocust op het vertegenwoordigen van BUSD bezitters en we zullen hen beschermen. Paxos zal BUSD ondersteunen tot februari 2024 en de hoogste veiligheidsvereisten in de stablecoinmarkt hanteren.”

SEC brengt stablecoins aan het wankelen

De SEC lijkt op oorlogspad te zijn en heeft het gemunt op de stablecoin industrie. De marktkapitalisatie van BUSD is sinds de start van de heisa sterk gedaald. Paxos is namelijk actief een groot deel van de stablecoin aan het burnen. Ook de nummer twee stablecoin, USDC, leek te wankelen rondom alle stablecoinstress. De meest populaire en sterkste stablecoin, de USDT van Tether, lijkt tot dusverre te profiteren en een groter marktaandeel te vergaren

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie