Erik Juffermans Erik Juffermans
14/02/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 13:30

Binance stablecoin is geen effect en we zullen dit aanvechten – Paxos

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Grote hoeveelheden van Binance stablecoin BUSD worden vernietigd

Foto: David Sandron/Shutterstock

De eigen stablecoin van Binance, BUSD, wordt uitegeven door het bedrijf Paxos. De afgelopen dagen werd Paxos het doelwit van de Security and Exchange Commission (SEC). BUSD zou namelijk een ongeregistreerd effect zijn. Paxos heeft in een statement aangegeven het hier niet mee eens te zijn. Mocht het nodig zijn, dan wil het de strijd aan gaan tegen de SEC in de rechtszaal.

UPDATE: Jouw anonieme crypto wallet is vanaf nu illegaal
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Paxos reageert op Binance beschuldigingen

Op maandag maakte Paxos al bekend om voorlopig geen nieuwe BUSD te minten. Of het bedrijf dit gedwongen doet of uit eigen overweging is niet bekend. Er verschenen theorieën dat Paxos hier mogelijk al hun schuld mee aangaf. Dit lijkt dus volgens het meest recente persbericht niet het geval te zijn:

“We zijn het totaal niet eens met de SEC omdat BUSD geen effect is volgens de federale wetgeving. Daarnaast is BUSD altijd één op één gedekt door de dollar, volledig gescheiden en aangehouden op externe rekeningen in het geval van faillissement. We zijn bereid om te procederen als dit nodig is.”

Aldus Paxos. Het uitgeven van BUSD is maar één tak van Paxos. Het bedrijf geeft aan dat de beschuldigingen van de SEC enkel betrekking hebben op de uitgave van BUSD. Volgens Paxos zelf zijn er “geen andere beschuldigingen” gedaan door de SEC aan het adres van het bedrijf.

SEC is op oorlogspad tegen crypto

De SEC is duidelijk op oorlogspad. Vorige week werd de crypto exchange Kraken het doelwit. Zijn staking dienst zou namelijk vergelijkbaar zijn met ongeregistreerde effecten. Kraken betaalde de SEC 30 miljoen dollar in een schikking, en stopt met het aanbieden van staking diensten in de Verenigde Staten.

Na de aanval van de SEC op Kraken gingen er al geruchten rond dat de SEC samen met de Federal Reserve het gemunt zou hebben op de crypto sector. Het zou met een gecoördineerde aanval bezig zijn met als doel een einde te maken aan de gehele industrie. Met de nieuwe aanval van de SEC op Paxos lijken deze geruchten langzaamaan realiteit te worden. Of het bij Kraken en Paxos blijft valt daarom te betwijfelen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie