Ivo Melchers Ivo Melchers
20/12/2022 15:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 15:07

Binance US neemt activa van failliete Voyager over

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ymcgraphic/Shutterstock

Het is alweer bijna een halfjaar geleden dat crypto-leenplatform Voyager Digital officieel hun faillissement had aangevraagd. Een van de mogelijke redenen dat het enorme cryptobedrijf om viel, had te maken met de blootstelling aan het Three Arrows Capital (3AC) hedgefonds. Na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA) kwam het crypto-hedgefonds in de financiële problemen en enkele weken later was het bedrijf gedwongen om een faillissement aan te vragen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerst FTX, nu Binance

Eerder kon je lezen dat FTX de veiling van het failliete crypto-leenplatform had gewonnen. Het zou destijds $1,3 miljard aftikken om de activa van Voyager over te nemen. Echter was FTX enkele maanden later zelf aan de beurt om een faillissement in te dienen en dit gooide uiteraard roet in het eten.

Ditmaal is het de beurt aan Binance US, de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste crypto exchange, die de activa van het leenplatform voor $1,022 miljard over zal gaan nemen. Dit liet Voyager op maandag weten in een statement. Binance US zal een aanbetaling doen van $10 miljoen en het gaat Voyager tevens vergoeden voor bepaalde uitgaven, met een limiet van $15 miljoen.

De deal zal pas officieel uitgevoerd worden als de failissmentsrechtbank het verzoek van Voyager op 5 januari goedkeurt.

Brian Shroder, CEO van Binance US, zei het volgende over de overname van de activa:

‘’We hopen dat onze selectie een einde maakt aan een pijnlijk faillissementsproces waarbij klanten er op oneerlijke wijze in werden meegesleurd, buiten hun schuld. Ons doel is eenvoudig: geef gebruikers hun cryptocurrency terug op de snelst mogelijke manier.’’

Een bod vanuit Binance US hing al in de lucht nadat eerder bekend werd dat het een bod aan het voorbereiden was.

Advertentie

Voyager token

Voyager Token (VGX), de cryptocurrency van het leenplatform, steeg met 32% nadat het nieuws bekend werd dat de Amerikaanse tak van Binance de veiling had gewonnen. Inmiddels is de koers van VGX weer wat afgekoeld en staat het nog ongeveer 6% in het groen over de afgelopen 24 uur, volgens data van CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie