Timo Bult Timo Bult
28/09/2022 05:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 05:06

FTX neemt failliet crypto-platform Voyager voor $1,3 miljard over

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu heeft de grote crypto exchange FTX toch echt de veiling van crypto-leenplatform Voyager gewonnen. FTX legt meer dan $1 miljard neer voor Voyager en zijn activa. De gebruikers van het platform zullen opgelucht ademhalen na het horen van dit crypto nieuws. Hun crypto, die op dit moment nog vastzit in het bedrijf, zullen namelijk naar alle waarschijnlijkheid (deels) vrijkomen zodra de deal rond is.

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX tikt $1,3 miljard af voor gehavend crypto-leenplatform

Voyager Digital is een platform waarop gebruikers crypto konden lenen en uitlenen. Het behaalde grote successen te midden van de decentralized finance (DeFi) gekte, maar ging uiteindelijk ten onder door het failliet van crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. Dat fonds leed grote verliezen door de instorting van Terra (LUNA) waardoor het zijn lening van Voyager niet meer kon terugbetalen.

Ondanks dat de wolken boven Voyager bijzonder donker zijn, waren verschillende partijen in de race om het platform over te nemen. Een van die partijen was FTX dat met zijn bod van $1,3 miljard de race gewonnen heeft.

De exchange deelde eerder al het plan om Voyager slachtoffers een account bij FTX aan te bieden waarna zij weer bij (een deel) van hun verloren crypto zouden kunnen. Of deze constructie nog steeds het idee is, is vooralsnog niet bekend. Desalniettemin zijn de crediteuren tevreden met het winnende bod van FTX:

“Het bod van FTX US maximaliseert de waarde en minimaliseert de resterende duur van de herstructurering van het bedrijf door de debiteuren een duidelijk pad voorwaarts te bieden om een chapter 11-plan te voltooien en waarde terug te geven aan hun klanten en andere schuldeisers […] FTX US’ vooraanstaande, beveiligd handelsplatform zal klanten in staat stellen om cryptocurrency te verhandelen en op te slaan na de afronding van de Chapter 11-zaken van het bedrijf.”

Nog geen FTX account? Maak via deze link een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten!

Advertentie

Weer een partij gered door FTX

FTX is hard bezig zijn voetafdruk in de crypto-industrie te vergroten. Het stond al bekend als een van de redders in nood voor crypto-bedrijven die ten onder dreigen te gaan. Niet alleen voor investeerders die geld dreigen te verliezen is dit een mooie uitkomst, ook FTX profiteert hiervan doordat het zijn platform steeds verder kan uitbreiden.

Onlangs werd bekend dat het handelsplatform nog veel grotere plannen heeft. Zo wil FTX $1 miljard aan investeringen ophalen, tevens deels als doel om gehavende crypto-bedrijven te redden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het FTX nieuws, of heb je vragen over het platform in het algemeen? Neem dan een kijkje in het officiële Nederlandse FTX kanaal op Telegram!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie