Timo Bult Timo Bult
18/09/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 16:30

FTX exchange wil Voyager Digital-klanten helpen en biedt groot bedrag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange wil Voyager Digital-klanten helpen en biedt groot bedrag

Foto: LightField Studios/Shutterstock

De grote cryptocurrency exchange FTX staat er inmiddels om bekend gehavende crypto-bedrijven een helpende hand te bieden. Door deze bedrijven in nood volledig of deels op te kopen, kunnen zij hun werkzaamheden voortzetten en worden minder crypto investeerders het slachtoffer van pijnlijke faillisementen. Deze week bleek FTX ook grote kans maakt om Voyager Digital over te nemen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX wil Voyager overnemen

Voyager is een crypto-leenplatform waar men crypto kan lenen en uitlenen en hier een rendement over kan verdienen. Het kwam in zwaar weer terecht toen het grote crypto hedgefonds Three Arrows Capital zijn enorme bitcoin lening niet meer terug kon betalen aan Voyager.

Het gevolg was dat Voyager, zoals relatief veel crypto-bedrijven in deze donkere periode, faillissement aan moest vragen. FTX schoot het platform meteen te hulp door een bieding te doen. Deze zou echter later worden afgewezen.

Nog geen FTX account? Maak via deze link een account aan en krijg 5% korting op je handelskosten!

De afwijzing van het bod weerhield FTX er echter niet van om alsnog een poging te doen het platform over te nemen. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried heeft eerder al eens laten weten hoe en waarom het de crypto-industrie probeert te helpen overeind te blijven.

Sindsdien zijn meerdere partijen in de race om Voyager over te nemen. Bronnen melden aan crypto nieuws website CoinDesk dat FTX op dit moment het hoogste bod heeft staan. De andere partij, Wave Financial, kan echter nog altijd een hoger bod uitbrengen de komende dagen. Het is niet bekend hoe hoog die huidige biedingen zijn.

Overname Voyager FTX is goed voor crypto investeerders

Uiteindelijk is het voor crypto-investeerders die geld dreigen te verliezen door het faillissement van Voyager een positieve ontwikkeling dat de exchange het hoogste bod heeft. Het betekent namelijk dat zij alsnog de kans krijgen om in ieder geval een deel van hun investering terug te krijgen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het FTX nieuws, of heb je vragen over het platform in het algemeen? Neem dan een kijkje in het officiële Nederlandse FTX kanaal op Telegram!

Een goed voorbeeld van zo’n overname was de Japanse exchange Liquid Global. Dat handelsplatform werd gehackt in 2021 en FTX schoot toen te hulp. Dit jaar werd de exchange omgedoopt tot FTX Japan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie