Timo Bult Timo Bult
04/06/2022 06:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2022 06:46

FTX Japan lanceert: ‘Potentiële crypto marktomvang van $1 biljoen’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Japan lanceert: 'Potentiële crypto marktomvang van $1 biljoen'

Foto: FotograFFF/Shutterstock

Cryptocurrency exchange FTX zet een nieuwe stap in zijn wereldwijde groeistrategie. Het heeft namelijk officieel FTX Japan gelanceerd! Dat schrijft het bedrijf in een persverklaring op donderdag. De exchange stelt dat Japan een potentiële marktomvang van $1 biljoen heeft als het om crypto trading gaat.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX doopt Japanse exchange om na hack

FTX Japan is een nazaat van Liquid Group, de exchange die in 2021 werd gehackt voor meer dan $100 miljoen aan crypto. Destijds bood FTX een helpende hand door de Japanse exchange geld te lenen, waarmee onder andere de geleden schade bij klanten vergoed kon worden.

Onderdeel van die lening was dus echter wel dat FTX het stokje grotendeels over zou nemen. Een slimme zet, zeker gezien het feit dat de Japanse exchange al een vergunning had in het land. Japan staat erom bekend zeer streng gereguleerd te zijn als het op crypto aankomt.

FTX CEO Sam Bankman-Friend is voor nu ook de CEO van de Japanse tak. In het persbericht zei hij het volgende over de stap om de Japanse markt te betreden:

“Japan is een sterk gereguleerde markt met een potentiële marktomvang van bijna $1 biljoen als het gaat om de handel in cryptocurrency. Met de lancering van FTX Japan kunnen we extra producten op deze markt brengen, zoals onze perpetuals en spotcryptohandel. We kijken ernaar uit om het Japanse ecosysteem voor digitale activa verder te revolutioneren via FTX Japan.”

Gehavende Japanse exchange geholpen door FTX

Zoals gezegd vloeit FTX Japan voort uit een hack in 2021. Liquid Global zag meer dan $100 miljoen aan crypto verdwijnen, waaronder bitcoin (BTC), ripple (XRP) en ethereum (ETH). FTX bood de exchange, die vrijwel zeker ten onder zou gaan door de hack, een helpende hand. De exchange leende $120 miljoen en ging hiermee een diepere samenwerking aan.

Bankman-Fried zei destijds: “We hebben bewondering voor waar Liquid naartoe heeft gewerkt: een leider in internationale compliance van cryptocurrency en een van de langstlopende beurzen in het ecosysteem.” Een interessante stap dus voor de wereldwijd al snelgroeiende crypto exchange FTX!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie