Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
26/08/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 14:00

Hoe de CEO van FTX de crypto-industrie wil redden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Hoe de CEO van FTX de crypto-industrie wil redden

Foto: Pla2na/Shutterstock

De cryptomarkt zit in zwaar weer. Door de dalende koersen staan veel investeerders in de min en ook crypto-bedrijven ondervinden moeilijkheden. Faillissementen komen bijna wekelijks voorbij in het crypto nieuws, en dat is natuurlijk niet fraai. De CEO van crypto exchange FTX probeert gedurende deze bearmarkt de crypto-industrie enigszins op zijn benen te helpen staan.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX CEO de redder van crypto?

In een artikel van The Wall Street Journal (WSJ) wordt Sam Bankman-Fried “de 30-jarige die $1 miljard uitgeeft om crypto te redden” genoemd. Met het geld probeert hij bedrijven die zich in zwaar weer bevinden te ondersteunen zodat zij niet kopje onder gaan.

Eerder deden Bankman-Fried en zijn bedrijf dit al bij een exchange in Japan. De Amerikaanse exchange doopte deze Japanse beurs om tot FTX Japan waardoor de exchange een doorstart kon maken.

De nobele missie van FTX is overigens niet altijd succesvol. In juli dit jaar bood het nog een helpende hand met daarin $75 miljoen aan Voyager. Twee weken later ging het crypto-leenplatform alsnog failliet. Het feit dat FTX hierop een flink verlies lijkt te maken hoort erbij, aldus Bankman-Fried tegen WSJ:

“We willen doen wat we kunnen om besmetting in te dammen, en soms betekent dat dat we proberen te helpen in gevallen waarin het uiteindelijk toch niet genoeg blijkt […] Als dat nooit zou gebeuren, zou ik het gevoel hebben dat we veel te conservatief zijn.”

FTX is overigens alsnog in de race om het platform over te nemen, zo blijkt uit een recent uitgelekte presentatie van de advocaten van Voyager.

‘Het ergste is voorbij,’ zegt FTX CEO over bitcoin en crypto malaise

Of de exchange met zijn investeringen genoeg doet om de kettingreactie binnen de industrie te stoppen zal de tijd moeten uitwijzen. Bankman-Fried is er echter zelf van overtuigd dat er licht aan het einde van de tunnel te zien is:

“Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar voor zover ik weet, hebben we het grootste deel van het besmettingsgevaar al uit het systeem zien verdwijnen,”

FTX is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste crypto handelsplatformen met steeds meer gebruikers die een account aanmaken bij FTX. Sinds kort heeft de exchange ook een Nederlandse Telegram-groep waarin je op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws omtrent FTX.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie