Ivo Melchers Ivo Melchers
18/11/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 11:00

Binance gaat opnieuw bod doen op failliet crypto-platform Voyager

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ymcgraphic/Shutterstock

Voyager Digital is een van de vele crypto-bedrijven die tijdens de huidige berenmarkt ten onder is gegaan. Het crypto-leenplatform vroeg in juli dit jaar namelijk zijn faillissement aan. Eind September werd bekend dat het inmiddels failliete FTX de veiling had gewonnen van Voyager. Het zou meer dan $1,3 miljard neerleggen voor het platform en zijn activa en dit was dan ook in zekere zin een opluchting voor alle slachtoffers van Voyager. Echter bracht het faillissement van FTX roet in het eten: Voyager heeft namelijk het biedingsproces moeten heropenen.

Binance US, de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste crypto exchange, zou een bod aan het voorbereiden zijn op het getroffen crypto-leenplatform. Naast Binance is tevens Wave Financial van plan om wederom een bod te gaan doen. Wave Financial viste de vorige keer naast de boot toen FTX er met het hoogste bod vandoor ging. Handelsplatform Cross Tower is naar verluidt ook in de running om het platform over te gaan nemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voyager Token

De eigen cryptocurrency van Voyager, Voyager Token (VGX), maakte een flinke stijging door nadat bekend werd gemaakt dat Binance US opnieuw een bod gaat doen om het platform over te nemen. VGX steeg namelijk meteen met meer dan 55% naar een waarde van $0,45. Sinds 21 oktober is de koers van VGX niet meer zo hoog geweest.

Op het moment van schrijven staat de koers met bijna 70% in het groen, volgens data van CoinMarketCap. Daarmee komt de koers uit op zo’n $0,49.

Advertentie

Binance begint herstelfonds

Eerder kon je lezen dat Binance een herstelfonds aan het vormen is om verdere negatieve effecten van de ondergang van FTX te verminderen. Het doel hiermee is om projecten te helpen die op het moment, na het FTX drama, in een liquiditeitscrisis verkeren.

Verschillende prominente crypto persoonlijkheden hebben inmiddels al gezegd dat ze zich bij het initiatief willen aansluiten. Namen als Justin Sun, de controversiële oprichter van Tron (TRX) en Simon Dixon, CEO van BankToTheFuture willen het herstelfonds steunen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie