Simon Bosch Simon Bosch
18/02/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2023 12:00

Binance verwacht boetes in de VS voor fouten van vroeger

Nieuws
Binance espera multas en EE.UU. por errores del pasado

Foto: MDart10 / Shutterstock.com

Begin deze week werd bekend dat Binance’ eigen stablecoin, BUSD, door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission aan banden gelegd wordt. Maar er liep de afgelopen jaren een hoop niet helemaal goed bij Binance. Het bedrijf verwacht dat het in de toekomst nog een paar boetes van andere regulerende instanties zal krijgen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance omzeilde sancties

Er is de afgelopen tijd steeds meer druk gelegd op crypto-bedrijven, omdat veel van hen zich niet volledig aan alle regulaties houden. Zo hebben veel bedrijven boetes gekregen omdat ze niet geregistreerd stonden in de landen waar ze operationeel zijn, waaronder Binance. In Nederland heeft Binance hiervoor al een enorme boete gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Echter heeft de enorme cryptobeurs veel vaker de regels aan zijn laars gelapt. Zo lopen er al jaren zware sancties tegen Iran, als gevolg van geschillen tussen de Iraanse en Amerikaanse overheden. Iraanse bedrijven mogen hierdoor geen gebruik maken van het SWIFT-betalingssysteem, en Iraniërs mogen geen accounts aanmaken bij westerse bedrijven.

Toch stond Binance dit toe omdat het gebruikmaakte van mazen in de wet. Het is immers niet alleen in de VS operationeel, en de internationale tak van Binance heeft niet eens zijn hoofdkantoor in de VS. Daarnaast was het bedrijf ook in landen als Frankrijk, Italië en Spanje actief zonder vergunning van de centrale bank of andere regelgevende instanties.

Advertisement

Binance verwacht boetes voor omzeilen sanctie-wetten

Binance’ Chief Strategy Officer (CSO) Patrick Hillmann verklaart aan The Wall Street Journal dat het geschil met de overheid mogelijk nog niet achter de rug zijn.

Volgens Hillmann was de exchange zich niet bewust van de talloze wetten die witwassen, het omzeilen van sancties door criminelen en corruptie moeten voorkomen. Daarom verwacht Binance hier boetes voor te moeten betalen. Er wordt nu samengewerkt met regelgevende instanties om erachter te komen wat het moet doen om gemaakte fouten recht te zetten.

Reuters schrijft dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie in interne limbo verkeert. Sommige medewerkers vinden dat er niet genoeg bewijs is om Binance en een aantal topmensen aan te klagen, anderen vinden juist dat er hard en snel moet worden opgetreden. Onder andere Binance-CEO Changpeng Zhao zou onder de aan te klagen topmensen vallen. Witwassen en het overtreden van sanctie-wetgevingen worden als redenen genoemd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement