Timo Bult Timo Bult
18/07/2022 10:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 10:47

Binance krijgt miljoenenboete van DNB voor ontbrekende registratie

Nieuws

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, heeft een boete gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). De gele reus moet ruim 3,3 miljoen euro afdragen omdat het crypto-diensten aanbiedt in Nederland zonder de juiste registraties. Dat meldt DNB vandaag in een aankondiging.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance krijgt miljoenenboete aan zijn broek

Binance staat bekend als de grootste crypto exchange ter wereld. Dagelijks wordt er voor bijna $14 miljard aan crypto verhandeld, aldus DNB. Ook in Nederland heeft het platform een “zeer groot aantal klanten.”

DNB bepaalt zelf de hoogte van de boete, welke tussen 0 en 4 miljoen euro kan liggen. Het basisbedrag van de boete ligt op 2 miljoen, echter heeft DNB ervoor gekozen een hogere boete te geven omdat Binance ’s werelds grootste crypto handelsplatform is waardoor er “verhoogde ernst en verwijtbaarheid” geldt. Crypto-dienstverleners die in Nederland diensten willen aanbieden dienen zich te registreren bij de centrale bank.

Echter heeft DNB niet de maximale boete uitgedeeld. Dit omdat de exchange al wel een aanvraag heeft lopen. Gedurende dit proces is Binance daarnaast transparant geweest over haar bedrijfsvoering. Of en wanneer Binance goedkeuring ontvangt voor zijn registratie is nog altijd onduidelijk.

Binance diende bezwaar in

De boete komt zeker niet uit de lucht vallen voor de exchange. Al vorig jaar gaf de centrale bank Binance een officiële waarschuwing voor het feit dat de registratie ontbrak. De miljoenenboete werd uiteindelijk eind april uitgedeeld waarna Binance op 2 juni bewaar maakte.

Dat heeft dus niet mogen baten. Ondanks het feit dat de miljoenenboete waarschijnlijk geen al te grote impact zal hebben op de financiële situatie van het bedrijf, is het desalniettemin een pijnlijke tegenslag voor de exchange die zich juist wil profileren als volledig gereguleerd platform.

Crypto-dienstverleners in Nederland moeten zich sinds 21 mei 2020 registreren bij DNB. Deze plicht is in het leven geroepen om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme tegen te gaan. Door de ontbrekende registratie van Binance is de kans aanwezig dat ongebruikelijke transacties buiten het zicht van de autoriteiten blijven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement