Simon Bosch Simon Bosch
31/05/2022 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 19:39

Cryptocurrency exchange Binance registreert zich ook in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance heeft nu $1 miljard in 'SAFU' verzekeringsfonds zitten

Foto: askarim / Shutterstock.com

Cryptocurrency exchange Binance heeft de afgelopen maanden al verschillende keren problemen gehad met toezichthouders wereldwijd. Het bedrijf zou in diverse landen geen vergunning hebben aangevraagd om te mogen handelen in cryptocurrencies, wat ertoe kan leiden dat de exchange in die landen zijn deuren zou moeten sluiten. Gelukkig zijn er inmiddels verschillende vergunningen binnen. Nu is Nederland toegevoegd aan de kralenketting. Lees hier meer over Binance, de grootste exchange ter wereld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nederlands dochterbedrijf

Dat schrijft Emerce op basis van zijn eigen bronnen. Binance kreeg in augustus van vorig jaar een waarschuwing van De Nederlandsche Bank (DNB), omdat het zich niet had geregistreerd bij de centrale bank van Nederland. Het bedrijf bood dus illegaal crypto-diensten aan, wat in strijd is met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Op 1 oktober 2021 heeft Binance een Nederlands dochterbedrijf opgericht. Onder de naam Binance Nederland B.V. is het officieel gevestigd in Amsterdam-Duivendrecht, volgens de Kamer van Koophandel (KVK). Het is bovendien niet slechts een brievenbusfirma. Volgens Emerce huurt Binance een kantoor bij Regus en zoekt het voor de locatie in Amsterdam twee medewerkers voor de Nederlandse afdeling.

Advertentie

Ergste achter de boeg

Ook in andere landen heeft het bedrijf nu meer geluk. Vorig jaar maakte de Italiaanse toezichthouder bekend dat het ook niet in Italië staat ingeschreven, maar daar is deze maand verandering in gekomen. Frankrijk was iets eerder overstag. Daarmee waren de Fransozen zelfs de eersten in Europa waar Binance actief mag zijn. Duitsland is inmiddels ook om. Het lijkt erop dat er inmiddels vier landen binnen Europa zijn waar Binance volledig legaal te werk gaat.

Verder wil Binance goedgekeurd worden in Zwitserland, Zweden, Spanje, Portugal en Oostenrijk. Die aanvragen lopen op het moment nog. Toch is het nog niet helemaal officieel. Binance heeft nog geen persbericht rondgestuurd en in het register van DNB staat het bedrijf ook nog niet vermeld.

Zonder slag of stoot gaat het niet. Zo heeft het een compleet nieuw bedrijf op moeten zetten onder de naam Binance.US om actief te mogen zijn in de Verenigde Staten, en ook met regulatoren in het Verenigd Koninkrijk waren er lang moeilijkheden.

Maak hier gratis een account aan bij Binance.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie