Timo Bult Timo Bult
05/05/2022 06:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 06:57

Binance ontvangt belangrijke registratie in Frankrijk, zijn eerste in de EU

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Binance ontvangt belangrijke registratie in Frankrijk, zijn eerste in de EU

Foto: STEVLTH/Shutterstock

‘S Werelds grootste crypto exchange Binance heeft een registratie gekregen in Frankrijk. De gele reus zet hiermee een belangrijke stap op Europese bodem. Het mag nu namelijk officieel diensten aanbieden in Frankrijk.

Ethereum ETF: Ook grote vermogensbeheerder ziet goedkeuring somber in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Binance officieel geregistreerd in Frankrijk

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Binance een Digital Asset Service Provider (DASP) vergunning heeft gekregen van de Franse Autorité des marchés financiers (AMF). Hiervoor ontving het ook goedkeuring van de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR), een onafhankelijk toezichtsorgaan dat banken en verzekeringsaanbieders in Frankrijk in de gaten houdt.

Kortom, Binance is officieel geregistreerd in Frankrijk. En dat is een grote stap om het zijn eerste registratie is op Europese bodem. Binance was natuurlijk allang te gebruiken in Frankrijk en de rest van Europa, echter mag het platform dit nu ook officieel doen. Hiermee zijn problemen in de toekomst met toezichthouders uitgesloten.

Effectieve regulatie is belangrijk voor crypto: Binance CEO

In de aankondiging laat de CEO van Binance, Changpeng Zhao, weten waarom het zo belangrijk is dat Binance de registratie heeft gekregen. Hij zegt:

“Effectieve regulering is essentieel voor de mainstream adoptie van cryptocurrency. De Franse DASP- en AML/CFT-regelgeving stellen strenge anti-witwas- en geschiktheidseisen om te voldoen aan de hoge normen die nodig zijn om in Frankrijk te worden gereguleerd. […] Sinds de eerste dag heeft Binance zijn gebruikers altijd op de eerste plaats gezet, en nu kan de cryptogemeenschap nog meer vertrouwen hebben in Binance Frankrijk als een vertrouwde DASP die in Frankrijk is geregistreerd.”

De exchange kwam vorig jaar in de problemen toen verschillende toezichthouders aan de bel trokken. Zo kreeg Binance het aan de stok met de toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor moest het bijvoorbeeld SEPA-stortingen stilleggen. Ook in Nederland ondervond Binance problemen toen het van De Nederlandsche Bank (DNB) een waarschuwing ontving. Inmiddels is de missie van Binance om een “compliance-first exchange” te worden en wil het in zoveel mogelijk landen geregistreerd worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie