Timo Bult Timo Bult
13/07/2021 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 09:56

Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het gedonder bij crypto exchange Binance, waarop met bitcoin (BTC) en een grote hoeveelheid altcoins kan verhandelen, gaat door! Dit keer is het Clear Junction dat heeft bevestigd niet meer met Binance te willen samenwerken. Dat Clear Junction dit niet meer doet was al aannemelijk sinds SEPA-betalingen op Binance werden gepauzeerd.

Binance’s problemen begonnen allemaal toen de Britse financiële toezichthouder The Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing publiceerde over Binance. De exchange mag niet langer “ongereguleerde activiteiten” uitvoeren op Brits grondgebied. Daaronder valt onder andere de handel in futures en opties. Echter is de spotmarkt, dus het simpelweg kopen en verkopen van crypto op het handelsplatform, wel gewoon nog toegestaan.

Toch was de waarschuwing reden genoeg voor de grote banken Barclays en Santander om betalingen van en naar Binance stop te zetten. En nu heeft ook Clear Junction bevestigd dat het niets meer met Binance te maken wil hebben.

En dat treft ons Europeanen direct, zoals we eerder al zagen. Clear Junction was namelijk de partij die de SEPA-betalingen regelde voor de exchange. SEPA-betalingen waren een makkelijke en gratis manier voor Europeanen om euro’s te storten en opnemen.

Maar dat kan voor nu helaas niet meer: “Clear Junction kan bevestigen dat het niet langer betalingen met betrekking tot Binance zal faciliteren.” Het bedrijf voegt daar verder aan toe:

“We hebben besloten om zowel GBP- als EUR-betalingen op te schorten en zullen geen stortingen of opnames meer faciliteren ten gunste van of namens het cryptohandelsplatform. Clear Junction handelt volledig in overeenstemming met de FCA-voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het afhandelen van betalingen van Binance.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toch makkelijk handelen in altcoins op Binance? Dat doe je zo!

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie