Timo Bult Timo Bult
13/07/2021 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 09:56

Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het gedonder bij crypto exchange Binance, waarop met bitcoin (BTC) en een grote hoeveelheid altcoins kan verhandelen, gaat door! Dit keer is het Clear Junction dat heeft bevestigd niet meer met Binance te willen samenwerken. Dat Clear Junction dit niet meer doet was al aannemelijk sinds SEPA-betalingen op Binance werden gepauzeerd.

Binance’s problemen begonnen allemaal toen de Britse financiële toezichthouder The Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing publiceerde over Binance. De exchange mag niet langer “ongereguleerde activiteiten” uitvoeren op Brits grondgebied. Daaronder valt onder andere de handel in futures en opties. Echter is de spotmarkt, dus het simpelweg kopen en verkopen van crypto op het handelsplatform, wel gewoon nog toegestaan.

Toch was de waarschuwing reden genoeg voor de grote banken Barclays en Santander om betalingen van en naar Binance stop te zetten. En nu heeft ook Clear Junction bevestigd dat het niets meer met Binance te maken wil hebben.

En dat treft ons Europeanen direct, zoals we eerder al zagen. Clear Junction was namelijk de partij die de SEPA-betalingen regelde voor de exchange. SEPA-betalingen waren een makkelijke en gratis manier voor Europeanen om euro’s te storten en opnemen.

Maar dat kan voor nu helaas niet meer: “Clear Junction kan bevestigen dat het niet langer betalingen met betrekking tot Binance zal faciliteren.” Het bedrijf voegt daar verder aan toe:

“We hebben besloten om zowel GBP- als EUR-betalingen op te schorten en zullen geen stortingen of opnames meer faciliteren ten gunste van of namens het cryptohandelsplatform. Clear Junction handelt volledig in overeenstemming met de FCA-voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het afhandelen van betalingen van Binance.”

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Toch makkelijk handelen in altcoins op Binance? Dat doe je zo!

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie