Timo Bult Timo Bult
13/07/2021 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 09:56

Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden?

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance legt SEPA-betalingen volledig stil, wat is de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het gedonder bij crypto exchange Binance, waarop met bitcoin (BTC) en een grote hoeveelheid altcoins kan verhandelen, gaat door! Dit keer is het Clear Junction dat heeft bevestigd niet meer met Binance te willen samenwerken. Dat Clear Junction dit niet meer doet was al aannemelijk sinds SEPA-betalingen op Binance werden gepauzeerd.

Binance’s problemen begonnen allemaal toen de Britse financiële toezichthouder The Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing publiceerde over Binance. De exchange mag niet langer “ongereguleerde activiteiten” uitvoeren op Brits grondgebied. Daaronder valt onder andere de handel in futures en opties. Echter is de spotmarkt, dus het simpelweg kopen en verkopen van crypto op het handelsplatform, wel gewoon nog toegestaan.

Toch was de waarschuwing reden genoeg voor de grote banken Barclays en Santander om betalingen van en naar Binance stop te zetten. En nu heeft ook Clear Junction bevestigd dat het niets meer met Binance te maken wil hebben.

En dat treft ons Europeanen direct, zoals we eerder al zagen. Clear Junction was namelijk de partij die de SEPA-betalingen regelde voor de exchange. SEPA-betalingen waren een makkelijke en gratis manier voor Europeanen om euro’s te storten en opnemen.

Maar dat kan voor nu helaas niet meer: “Clear Junction kan bevestigen dat het niet langer betalingen met betrekking tot Binance zal faciliteren.” Het bedrijf voegt daar verder aan toe:

“We hebben besloten om zowel GBP- als EUR-betalingen op te schorten en zullen geen stortingen of opnames meer faciliteren ten gunste van of namens het cryptohandelsplatform. Clear Junction handelt volledig in overeenstemming met de FCA-voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het afhandelen van betalingen van Binance.”

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak

Toch makkelijk handelen in altcoins op Binance? Dat doe je zo!

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie