Kevin Schijven Kevin Schijven
06/07/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 17:33

Klanten van deze grote bank mogen geen geld meer naar bitcoin (BTC) beurs Binance sturen, maar waarom?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Klanten van deze grote bank mogen geen geld meer naar bitcoin (BTC) beurs Binance sturen, maar waarom

Barclays, een enorme bank uit het Verenigd Koninkrijk, staat haar klanten niet meer toe om geld te sturen naar Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. De afgelopen dagen melden klanten dat zij het volgende bericht hebben ontvangen:

“Omdat je dit jaar een betaling aan Binance hebt gedaan, wilden we je laten weten dat we tot nader order geen betalingen per creditcard/debetkaart meer aan Binance toestaan. Dit is om uw geld veilig te stellen.”

Aldus Barclays. De beslissing van de bank volgt nadat de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, een week geleden een waarschuwing afgaf tegen de bitcoin (BTC) beurs:

Binance zou geen gereguleerde activiteiten meer mogen uitvoeren in het VK zonder expliciete toestemming van de FCA. Echter, zoals Binance aankaart, zou dit alleen gelden voor Binance Markets Limited en niet voor heel Binance. Volgens Binance is BML een losstaande entiteit en berust deze beslissing van Barclays op een “onnauwkeurig begrip van gebeurtenissen:”

“Het is teleurstellend om te horen dat sommige partners eenzijdige actie ondernemen om te stoppen met het bedienen van Binance-gebruikers op basis van wat een onnauwkeurig begrip van gebeurtenissen lijkt te zijn. In een dergelijk geval verwees een partner zijn gebruikers naar een FCA-kennisgeving die was gericht aan Binance Markets Limited (BML). Het bedrijf verklaarde dat het deze actie ondernam om het geld van mensen “veilig” te houden. We hebben de veiligheid van het geld van onze gebruikers altijd zeer serieus genomen. In feite ging de FCA-kennisgeving helemaal niet over gebruikersdeposito’s op Binance. De FCA-kennisgeving heeft betrekking op BML, een bedrijf opgericht in het VK en gereguleerd door de FCA.”

Barclays probeert momenteel op Twitter de schade te beperken. Veel klanten zijn namelijk kwaad, ze zeggen dat zij vrij moeten zijn om te kiezen hoe ze hun geld besteden en dreigen van bank te wisselen. Barclays reageert op tientallen berichten, maar verwijst voornamelijk naar de FCA om daar een klacht in te dienen.

Binance werd onlangs aangeklaagd door financiële toezichthouders uit Thailand en Kaaimaneilanden. De FCA noemde cryptocurrencies nog een “tulpenmanie.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie