Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2021 06:04

Bitcoin (BTC) exchange Binance opnieuw in de problemen in deze 2 landen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance opnieuw in de problemen in deze 2 landen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grootste crypto exchange van de wereld Binance komt geregeld onder vuur door autoriteiten van verschillende landen. Zo kwam onlangs naar buiten dat het Verenigd Koninkrijk het gemunt had op het handelsplatform.

Even leek het er zelfs op dat Binance alle activiteiten in het land zou moeten staken, maar gelukkig bleek dit fear, uncertainty & greed (FUD). Echter, ontving de exchange door Engelse autoriteiten een aantal sancties.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Thailand en de Kaaimaneilanden

Nu zijn de volgende twee landen aan zet om Binance het leven zuur te maken. De financiële autoriteiten van beide landen hebben een aantal serieuze maatregelen aangekondigd.

De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) liet op vrijdag weten dat zij een strafrechtelijke klacht tegen Binance hadden ingediend. Volgens hen zou Binance zonder toestemming en zonder licentie hun activiteiten in het landen hebben opgezet. 

“Enkel aanbieders die de relevante licenties hebben bemachtigd bij wet hebben toestemming om diensten te verlenen met betrekking tot het handelen van digitale activa, exchange, of wat voor transacties gerelateerd aan digitale activa dan ook. Overtreders kunnen gestraft worden bij wet.”

Eerder in april van dit jaar gaven de Thaise autoriteiten al een waarschuwing aan Binance. Binance bleek echter niet in staat om schriftelijk te reageren op deze waarschuwing.

Ook de financiële autoriteit van de Kaaimaneilanden, CIMA, heeft een dergelijke klacht tegen Binance ingediend. Volgens het CIMA moeten financiële dienstverleners geregistreerd staan en zich houden aan de lokale wetgeving en regulatie. 

Advertentie

Binance opnieuw in de problemen

Een mondstuk van Binance liet aan Cointelegraph weten het oneens te zijn met de beschuldigingen. Vooral de klacht van de Kaaimaneilanden was volgens deze persoon niet gebaseerd op feiten. Volgens hem heeft Binance altijd gehandeld als gedecentraliseerde entiteit. 

Sinds 2020 zou Binance gevestigd zijn in de Kaaimaneilanden. Jaren geleden werd het handelsplatform opgericht in China, maar uiteindelijk zou de grote exchange in 2017 verhuizen naar de eilandengroep, omdat China een crypto ban op het oog had. Sindsdien heeft Binance zich verspreid middels verschillende entiteiten over de hele wereld. Zo zou in februari het bedrijf zich gevestigd hebben in Malta. Echter, de financiële autoriteit van Malta ontkent dit stellig.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie