Timo Bult Timo Bult
27/06/2021 14:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2021 14:18

Bitcoin (BTC) exchange Binance moet deuren sluiten in het VK? Het ligt net iets anders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance moet deuren sluiten in VK Het ligt net iets anders

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Verenigd Koninkrijk gaat achter crypto exchange Binance aan. De gele reus heeft een waarschuwing ontvangen van de UK Financial Conduct Authority (FCA), de financiële waakhond, waarin staat dat het al zijn gereguleerde activiteiten in het VK moet staken. In crypto-media lijkt het alsof Binance zijn activiteiten volledig moet staken, maar dat is gelukkig niet zo.

Zoals in de meeste landen is het handelen in cryptocurrencies op zich geen probleem. Het is niet verboden om bitcoin (BTC) te kopen of verkopen, ook niet in het VK. Wanneer er andere handelsproducten worden aangeboden wordt dit een ander verhaal. De FCA doelt met “ongereguleerde activiteiten” waarschijnlijk op de handel in futures en optiecontracten.

Ook moet Binance al zijn advertentiecampagnes stopzetten. Binance moet voor 30 juni aan alle vereisten voldoen:

“Het bedrijf zal alle advertenties en financiële promoties die het momenteel live heeft, in welke vorm dan ook, verwijderen, of waar dit niet haalbaar is, instructies geven voor het verwijderen van alle advertenties en financiële promoties die het momenteel heeft, uiterlijk op 30 juni 2021,”

Kortom, Binance zal zijn spot exchange gewoon in de lucht mogen houden. Berichtgeving waarin wordt gesteld dat Binance helemaal zijn deuren moet sluiten in het VK klopt dus niet. Dit soort nieuwsberichten noemt men ook wel fear, uncertainty, doubt (FUD) berichten.

Mocht Binance toch futures en optiecontracten aan willen bieden dan zal het goedkeuring moeten ontvangen van de FCA. Bestaande crypto-bedrijven dienen dit voor 31 maart, 2022 te doen. De FCA staat er echter om bekend zeer strikt te zijn in het geven van goedkeuringen. Slecht vijf bedrijven wisten het stempel tot nu toe te bemachtigen.

De Britten houden de crypto-sector en crypto in zijn algemeen goed in de smiezen. Onlangs verscheen nog het nieuws dat de politie er 114 pond aan witgewassen bitcoins in beslag hebben genomen.

De afgelopen weken was het onrustig op de markt en dat kwam voornamelijk door China. Lees in dit nieuwsoverzicht het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie