Roy van Krieken Roy van Krieken
27/06/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2021 09:55

De kracht van Bitcoin (BTC): Britse politie neemt £114 miljoen aan witgewassen BTC in beslag

Nieuws
De kracht van Bitcoin (BTC) Britse politie neemt £114 miljoen aan witgewassen BTC in beslag

Geregeld komt, tot de ergernis van crypto investeerders, in het nieuws dat  het criminele circuit gebruikt maakt van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Zo werd in de ransomware aanval op het Amerikaanse bedrijf Colonial Pipeline een losgeld gevraagd in bitcoin. Deze bitcoins werden door de Amerikaanse FBI echter snel weer teruggevorderd.

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen

Schotse politie vindt witgewassen geld terug

In het Verenigd Koninkrijk heeft iets vergelijkbaars plaatsgevonden. Daar heeft namelijk de politie beslag gelegd op de grootste hoeveelheid cryptocurrency ooit. Bijna 114 miljoen pond, of omgerekend zo’n 160 miljoen dollar, werd aan cryptocurrencies in beslag genomen.

De politie heeft bekend gemaakt dat het waarschijnlijk om geld gaat dat op een illegale manier is verkregen en is witgewassen. De politie wist waar ze moesten zoeken nadat zij een anonieme tip ontvangen hadden. Ondercommissaris van de politie, Graham McNulty, stelt het volgende:

“Cash blijft de koning, maar als technologie en online platformen zich ontwikkelen, zo verkrijgen sommigen een meer verfijnde manier voor het witwassen van hun winst. Echter, we beschikken over goed getrainde specialistische eenheden die dag en nacht werken om een stap voor te blijven”

Advertentie

inbeslagnames komen steeds vaker voor

De wereld van cryptocurrencies wordt steeds groter. Het nadeel van deze grote groei is de mate waarin kwaadwillenden die de nieuwe innovatie technologieën gebruiken voor hun doeleinden meegroeien. 

Voor veel landen wordt het bestrijden van criminelen die gebruik maken van blockchain technologie dan ook steeds belangrijker. Het Witte Huis van president Biden van de Verenigde Staten liet onlangs weten het belang van het bestrijden hiervan te bespreken op de grote internationale G7-vergadering in de nabije toekomst.

De inbeslagname door de Britse politie laat wederom een voorbeeld zien van een van de negatieve kanten van cryptocurrencies. Feit blijft: zolang overheden met de tijd meegaan en zich realiseren dat ook criminelen gebruik kunnen maken van nieuwe technologieën, dan zouden zij altijd een stap voor moeten blijven op kwaadwillenden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie