Timo Bult Timo Bult
09/07/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 06:04

Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt weer tegenslag, nu van bankgigant Santander

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt weer tegenslag, nu van bankgigant Santander

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Opnieuw krijgt crypto exchange Binance een tegenslag te verwerken in het Verenigd Koninkrijk. Santander, een van de grootste banken in het VK, heeft namelijk aangekondigd geen betalingen naar Binance meer te zullen toestaan. Het nieuws volgt na de beslissing van Barclays, dat eerder al besloot geen betalingen meer toe te zullen staan.

Klanten ontvingen onlangs een notificatie van Santander dat het geen betalingen naar Binance meer zal toestaan: “voor uw eigen veiligheid,” aldus de bank:

“We willen u laten weten dat we vanaf 8 juli 2021 betalingen van Santander-rekeningen naar Binance waar mogelijk stoppen. Dit volgt op de recente waarschuwing van de Financial Conduct Authority aan consumenten en is bedoeld om u te helpen beschermen tegen fraude.”

Met de waarschuwing doelt de bank op eerdere berichtgeving. De FCA is de financiële toezichthouder van het VK. Het waarschuwde Binance te stoppen met “ongereguleerde activiteiten,” oftewel het aanbieden van futures en andere handelsproducten. De spotmarkt zou echter geen probleem zijn.

Ook Barclays besloot om om deze reden transacties naar Binance te stoppen. Voor Binance een onbegrijpelijk besluit, liet het onlangs weten:

“Het is teleurstellend om te horen dat sommige partners eenzijdige actie ondernemen om te stoppen met het bedienen van Binance-gebruikers op basis van wat een onnauwkeurig begrip van gebeurtenissen lijkt te zijn.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance stopt met SEPA-stortingen

Europeanen worden tevens getroffen door de problemen waarmee Binance kampt. De exchange is namelijk gestopt met het accepteren van SEPA-stortingen. Dit lijkt te maken te hebben met de situatie in het VK. Het bedrijf dat deze transacties verwerkte was namelijk gevestigd in Engeland.

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie