Timo Bult Timo Bult
18/08/2021 10:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2021 10:19

Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt waarschuwing van De Nederlandsche Bank: ‘Registratie ontbreekt’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt waarschuwing van De Nederlandsche Bank Registratie ontbreekt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency exchange Binance is de afgelopen maanden in veel landen onder vuur komen te liggen van toezichthouders. Het zou in veel gevallen niet de juiste vergunningen hebben om in deze landen te opereren. Nu heeft De Nederlandsche Bank (DNB) ook een waarschuwing uitgegeven aan de gele reus.

In een zojuist gepubliceerde update van DNB wordt gesteld dat Binance niet de verplichte registratie heeft om als cryptodienstverlener in Nederland te mogen opereren. DNB stelt:

“De Nederlandsche Bank (DNB) maakt bekend dat Binance zonder wettelijk verplichte registratie bij DNB cryptodiensten in Nederland aanbiedt. Dat betekent dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en illegaal: (1) diensten aanbiedt voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta, en (2) bewaarportemonnees aanbiedt.”

Volgens DNB lopen klanten hierdoor een verhoogd risico om betrokken te raken bij witwaspraktijken of de financiering van terrorisme. Welke gevolgen de waarschuwing precies heeft voor Binance is niet duidelijk. Wel werd de afgelopen tijd al duidelijk dat Binance alle zeilen bijzet om wereldwijd te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Binance zette eerder al SEPA stortingen en opnames stil. Daardoor kunnen Europeanen niet meer makkelijk geld storten en opnemen met hun IBAN-rekeningen. Ook is het storten van geld met iDeal al langere tijd niet meer mogelijk.

Toch is de exchange nog steeds populair bij veel handelaren en investeerders doordat het een enorm aanbod aan altcoins heeft. Nederlanders die bitcoin (BTC) of andere crypto willen kopen kunnen ook dichter bij huis zoeken. Bitvavo, een Nederlandse exchange die wel de juiste DNB registratie heeft, heeft vandaag een groot aantal nieuwe cryptocurrencies toegevoegd op zijn platform en biedt hiermee een interessant alternatief op Binance.

UpdateInmiddels heeft Binance in een reactie aan Crypto Insiders laten weten een aanvraag in te zullen dienen bij DNB. Een Binance woordvoerder schrijft in een reactie:

“We zijn op de hoogte van een melding van DNB over Binance in Nederland. Als onderdeel van ons streven om onze inspanningen op het gebied van compliance te verdubbelen, is Binance bezig met het indienen van een aanvraag voor de vereiste registratie. We zullen constructief samenwerken met DNB en hopen in de nabije toekomst een positieve update te kunnen geven.

Binance neemt compliance zeer serieus en hoewel we nog niet formeel zijn geregistreerd bij DNB, hebben we een robuust complianceprogramma met tools en procedures om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

We benadrukken dat het voor Binance van cruciaal belang is dat de belangen van onze gebruikers beschermd blijven.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie