Wessel Kersting Wessel Kersting
29/05/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 16:04

Binance krijgt vergunning in Italië en mag weer diensten aanbieden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance krijgt vergunning in Italië en mag weer diensten aanbieden

Foto: Paymaster/Shutterstock

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, heeft nu met haar Italiaanse tak een vergunning gekregen van de Organismo Agenti e Mediatori, een Italiaanse regelgevende instantie die verantwoordelijk is voor de registratie van financiële instituten, en mag nu haar dienstverlening ook in Italië aanbieden. 

Binance is een van de 14 cryptocurrencydienstverleners die een vergunning hebben bij het OAM. Bitpanda, CryptoSmart Srl, Tensora Srl, Young Platform en Blockeras Srl zijn enkele van de overige 13 platformen die een vergunning bij het OAM hebben. Het OAM heeft daarnaast aangegeven dat er verder nog 28 bedrijven zijn die een registratieverzoek hebben ingediend.

De registratie van Binance in het land zorgt er weer voor dat het bedrijf een iets betere naam krijgt en dat de kans op het witwassen van geld weer kleiner wordt. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zei: 

Duidelijke en effectieve regelgeving is belangrijk voor de reguliere acceptatie van cryptocurrencies … We danken het ministerie van Economie en Financiën en de OAM voor hun inspanningen om de noodzakelijke vereisten te onderstrepen en te controleren om in volledige transparantie in Italië te kunnen opereren.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance breidt uit in Europa

Slechts enkele weken geleden heeft Binance ook groen licht gekregen om te mogen opereren in Frankrijk. Hier wisten zij een Digital Asset Service Provider (DASP) vergunning te ontvangen van de Franse Autorité des marchés financiers (AMF). Ook wisten ze in Frankrijk van de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) goedkeuring te krijgen. 

Frankrijk is het eerste land in de Europese Unie om Binance een vergunning te verschaffen. Binance is daarnaast nog bezig met een vergunning voor Nederland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk. 

Binance is al erg goed bezig aangezien ze twee maanden geleden al vergunningen hebben gekregen in Abu Dhabi, Bahrain en Dubai. Dat Binance nu bezig is met het verzamelen van vergunningen is niet zo gek. De cryptocurrency exchange kreeg vorig jaar namelijk verschillende waarschuwingen uit landen als het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland omdat ze hun service aanboden zonder vergunning. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie