Kevin Schijven Kevin Schijven
15/07/2021 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2021 12:55

Binance weer onder vuur: de bitcoin (BTC) beurs heeft geen bevoegdheid in Italië, zegt toezichthouder

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance weer onder vuur de bitcoin (BTC) beurs heeft geen bevoegdheid in Italië, zegt toezichthouder

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De Italiaanse financiële toezichthouder, de Commissione Nazionale per le Società e la Borsa of CONSOB, zegt dat Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, niet bevoegd is om investeringsdiensten in Italië aan te bieden. Dat meldt CONSOB in een persbericht, gepubliceerd op 15 juli.

CONSOB waarschuwt dat geen van de bedrijven die onder de ‘Binance Group’ vallen bevoegd zijn in Italië, ondanks dat hele secties op de website van de bitcoin (BTC) beurs in het Italiaans zijn geschreven.

Verder waarschuwt de Italiaanse toezichthouder dat investeerders zeer voorzichtig moeten zijn bij het uitvoeren van transacties met investeringsinstrumenten in verband met cryptocurrencies. Volgens CONSOB zou het tot “het totale verlies van de geïnvesteerde geldsommen” kunnen leiden.

CONSOB raadt investeerders aan alleen contracten af te sluiten als zij voldoende begrip hebben en de volledige informatie over de tegenpartij bezitten, ook als het om een dienstverlener gaat. Volgens de Italiaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn de risico’s van crypto investeringsinstrumenten niet altijd “onmiddellijk waarneembaar” vanwege “hun complexiteit, de hoge volatiliteit van de koersen, storingen en cyberaanvallen.”

Paolo Savona, hoofd van CONSOB, pleitte vorige maand nog voor strengere regulering van crypto op Europees niveau. Hij dreigde anders zelf in te grijpen. Volgens Savona leidt het gebruik van crypto tot illegale activiteiten als witwaspraktijken, belastingontduiking, terrorismefinanciering en zelfs ontvoering. Daar had hij natuurlijk geen onderbouwing voor.

Binance ligt de laatste weken vaker onder vuur. Dat begon toen de Britse toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing afgaf tegen de crypto-beurs. Kort daarna stopte enkele grote banken met betalingen naar Binance. Onlangs legde Binance ook SEPA-betalingen volledig stil. Cameron Winklevoss beweerde daarom deze week dat zijn Gemini beurs Binance gaat inhalen en de grootste crypto-exchange op de markt wordt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie