Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 06:08

Gemini gaat Binance inhalen en grootste bitcoin (BTC) beurs worden, zegt Winklevoss

Nieuws
Gemini gaat Binance inhalen en grootste bitcoin (BTC) beurs worden, zegt Winklevoss

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, ondervindt momenteel problemen. Dat begon toen de Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), onlangs een waarschuwing afgaf tegen de bitcoin (BTC) beurs. Sindsdien hebben meerdere grote banken betalingen naar Binance geblokkeerd en sinds vandaag is het ook niet meer mogelijk is om via SEPA euro’s van de beurs af te halen.

Binance heeft altijd gezegd dat het bedrijf samenwerkt met toezichthouders en aan alle regelgeving voldoet, maar in de praktijk leek de exchange de regels minder nauw te nemen. Gemini daarentegen, de Amerikaanse crypto-beurs van de Winklevoss tweeling (bekend van Facebook), richt zich juist volledig op compliance, oftewel de naleving van de regels.

Deze tactiek leek in eerste instantie niet zijn vruchten af te werpen, maar wellicht dat daar nu verandering in komt. Doordat Gemini zich richt op compliance en omdat toezichthouders zich steeds strenger opstellen, zal de beurs uiteindelijk de race winnen. Dat beweert Cameron Winklevoss in een interview met Bloomberg, gepubliceerd op 12 juli.

“We spelen op de lange termijn. We proberen de snelste schildpad in de race te zijn. Het lange spel loont na verloop van tijd.”

Winklevoss zegt dat hij verwacht dat Gemini zelfs Binance zal inhalen qua handelsvolume. Daar is echter nog wel een hele lange weg voor te gaan. Volgens gegevens van CoinMarketCap heeft Gemini momenteel een dagelijkse volume van ongeveer $117 miljoen terwijl die van Binance rond $14 miljard ligt, meer dan 100 keer zo veel.

John Griffin, professor van financiën bij de Universiteit van Texas, noemt deze drang voor compliance echter tegendraads:

“De Catch-22 is dat het cryptosysteem is opgezet om grote banken te vermijden. In plaats van dat dit autonome universum vrij is van overheidsregulering, hebben we crypto-exchanges die de rol spelen die traditionele exchanges en overheden spelen in traditionele markten.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie