Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 06:08

Binance werkt hard aan bemachtigen belangrijke licentie VK

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance werkt hard aan bemachtigen belangrijke licentie VK

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een paar maanden geleden kwam de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, onder vuur te liggen door regulatoren over de hele wereld. De exchange zou zich niet aan de geldende regels houden en door overheden van verschillende landen werden maatregelen genomen tegen de exchange. Inmiddels probeert Binance om vrede te sluiten met de FCA in het Verenigd Koninkrijk.

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

Bitcoin beurs Binance

Volgens The Sunday Telegraph is Binance achter de schermen druk bezig om een licentie te bemachtigen bij de Financial Conduct Authority (FCA), het financieel overzicht orgaan van het land. Opmerkelijk is dat eerder dit jaar een vergelijkbare aanvraag van Binance door de FCA werd afgewezen.

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, werkt het team hard om een aantal structurele veranderingen in de organisatie van de exchange teweeg te brengen. Een van de belangrijkste zaken hiervan is een verbeterde samenwerking met regulatoren over de hele wereld.

“We maken een aantal substantiële veranderingen in organisatiestructuren, producten, interne processen, en de manier waarop we omgaan met regulatoren.”

De exchange hoopt dat door het aanbrengen van deze veranderingen de FCA in het Verenigd Koninkrijk Binance het voordeel van de twijfel wil geven en een licentie afgeeft.

Binnenkort weer iDeal voor Binance?

Doordat eerder dit jaar de FCA hard uithaalde naar Binance en de exchange een verbod oplegde om de handel in futures aan te bieden aan klanten, was het voor Europese klanten van Binance niet langer mogelijk om SEPA-betalingen te doen. De partij die dergelijke betalingen voor Europese klanten verzorgde, Clear Junction, gaf namelijk al snel aan dat zij niets meer met Binance te maken wilden hebben.

Voor Nederlanders betekende dit dat betalingen met iDeal niet langer mogelijk waren op de exchange. Mocht uiteindelijk de FCA een vernieuwde licentie voor Binance goedkeuren, dan bestaat de kans dat SEPA-betalingen in de toekomst weer mogelijk worden, hetgeen voor veel gebruikers in Europa een fijne ontwikkeling zal zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie