Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 06:08

Binance werkt hard aan bemachtigen belangrijke licentie VK

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance werkt hard aan bemachtigen belangrijke licentie VK

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een paar maanden geleden kwam de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, onder vuur te liggen door regulatoren over de hele wereld. De exchange zou zich niet aan de geldende regels houden en door overheden van verschillende landen werden maatregelen genomen tegen de exchange. Inmiddels probeert Binance om vrede te sluiten met de FCA in het Verenigd Koninkrijk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin beurs Binance

Volgens The Sunday Telegraph is Binance achter de schermen druk bezig om een licentie te bemachtigen bij de Financial Conduct Authority (FCA), het financieel overzicht orgaan van het land. Opmerkelijk is dat eerder dit jaar een vergelijkbare aanvraag van Binance door de FCA werd afgewezen.

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, werkt het team hard om een aantal structurele veranderingen in de organisatie van de exchange teweeg te brengen. Een van de belangrijkste zaken hiervan is een verbeterde samenwerking met regulatoren over de hele wereld.

“We maken een aantal substantiële veranderingen in organisatiestructuren, producten, interne processen, en de manier waarop we omgaan met regulatoren.”

De exchange hoopt dat door het aanbrengen van deze veranderingen de FCA in het Verenigd Koninkrijk Binance het voordeel van de twijfel wil geven en een licentie afgeeft.

Binnenkort weer iDeal voor Binance?

Doordat eerder dit jaar de FCA hard uithaalde naar Binance en de exchange een verbod oplegde om de handel in futures aan te bieden aan klanten, was het voor Europese klanten van Binance niet langer mogelijk om SEPA-betalingen te doen. De partij die dergelijke betalingen voor Europese klanten verzorgde, Clear Junction, gaf namelijk al snel aan dat zij niets meer met Binance te maken wilden hebben.

Voor Nederlanders betekende dit dat betalingen met iDeal niet langer mogelijk waren op de exchange. Mocht uiteindelijk de FCA een vernieuwde licentie voor Binance goedkeuren, dan bestaat de kans dat SEPA-betalingen in de toekomst weer mogelijk worden, hetgeen voor veel gebruikers in Europa een fijne ontwikkeling zal zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie