Timo Bult Timo Bult
12/07/2022 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 15:48

Binance krijgt ook van Spanje een licentie, is Nederland de volgende?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance financiert Web3 opleidingen voor 67.155 mensen

Foto: salarko / Shutterstock.com

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, heeft weer een belangrijke stap gezet op Europese bodem. Het heeft namelijk een licentie gekregen van de Spaanse autoriteiten. Hiermee verstevigt Binance zijn aanwezigheid in Europa weer verder.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance mag volledig gereguleerd aan de slag in Spanje

In de aankondiging van de gele reus valt te lezen dat het al in januari van dit jaar een aanvraag indiende voor zijn dochteronderneming Moon Tech bij de centrale bank van Spanje. Op 7 juli ontving het dan eindelijk goedkeuring waarmee het volledig gereguleerd als Virtual Asset Services Provider (VASP) aan de slag mag in het land.

Binance is al langere tijd druk bezig om zijn diensten volledig volgens de regels aan te kunnen bieden. Het diende hierom al in verschillende landen aanvragen in. Deze aanvragen werden eerder al in Italië en Frankrijk goedgekeurd. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, zegt dat regulering enorm belangrijk is voor de crypto-sector:

“Effectieve regulering is essentieel voor de brede acceptatie van cryptocurrencies. […] De registratie van Moon Tech in Spanje is een erkenning van het harde werk en de toewijding van onze teams om een platform te bieden dat gebruikersbescherming boven alles stelt.”

Advertentie

Is Nederland de volgende voor crypto exchange Binance?

Ook in Nederland dienen crypto-dienstverleners geregistreerd te staan bij de Nederlandsche Bank. Binance diende wel al een registratieaanvraag in. Tot dusver heeft Binance echter nog geen registratie mogen ontvangen, wel lijkt het met de goedkeuring van andere Europese landen steeds dichterbij te komen. Binance heeft al een kantoor in Amsterdam.

Op het moment van schrijven lopen er nog registratieaanvragen in Portugal, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland en dus Nederland. Binance is overigens wel gewoon te gebruiken in ons land, maak via deze link een account aan om aan de slag te gaan!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie