Gijs Ooijen Gijs Ooijen
14/04/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 11:01

Oprichter TRON, Justin Sun, gedagvaard vanwege SEC-rechtszaak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Oprichter TRON, Justin Sun, gedagvaard vanwege SEC-rechtszaak

Foto: Salivanchuk Semen/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX). Sun is nu gedagvaard door de U.S. District Court voor het Southern District van New York en kan boetes opgelegd krijgen als hij niet binnen 21 dagen reageert op de dagvaarding.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Justin Sun opgeroepen door Amerikaanse rechtbank

De oprichter van Tron – Justin Sun – is door de U.S. District Court voor het Southern District van New York gedagvaard in verband met een recente rechtszaak van de Securities and Exchange Commission. Als Sun niet binnen 21 dagen reageert op de dagvaarding, zal hij worden onderworpen aan een “default judgment”, wat betekent dat hij boetes zal krijgen.

Als gevolg hiervan wordt Sun onder druk gezet om op tijd te reageren en zijn verplichtingen na te komen om te voorkomen dat hij boetes krijgt opgelegd. Het is nog onduidelijk wat de uiteindelijke uitkomst zal zijn van de zaak tussen Justin Sun en de SEC.

De rechtszaak tussen Justin Sun en de SEC

Dit crypto nieuws komt als gevolg van de aanklacht van de SEC tegen Justin Sun. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Justin Sun en zijn crypto project Tron aangeklaagd wegens het aanbieden en verkopen van ongeregistreerde effecten. Dit volgt op eerdere zaken waarin de SEC stelde dat cryptocurrency’s ongeregistreerde effecten zijn en niet zonder vergunning verkocht mogen worden. Kraken betaalde een boete van $30 miljoen en stopte met staking diensten verlenen in de VS, terwijl Binance gelijk kreeg van de rechter in een zaak over de overname van de failliete exchange Voyager.

De recente aanklacht van de SEC tegen Justin Sun en Tron en de aanklachten tegen onder andere Kraken en Binance tonen aan dat de Amerikaanse financiële toezichthouder haar jacht op de crypto-industrie heeft geopend. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de crypto-sector en welke bedrijven de volgende in het vizier van de SEC liggen.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie