Simon Bosch Simon Bosch
11/02/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 19:01

Kraken-medeoprichter over rechtszaak: crypto staking is belangrijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Kraken gaat als eerste crypto beurs aandelen en ETF's aanbieden

Foto: salarko/Shutterstock

Gisteren schreven we dat de crypto exchange Kraken een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft verloren. Het bedrijf moet nu stoppen met staking van cryptocurrencies, omdat Kraken met staking ongeregistreerde effecten aan zou bieden. Kraken-medeoprichter Jesse Powell reageert op de uitslag.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Kraken stopt met crypto staking: volgt de rest?

De SEC heeft de cryptobeurs een boete van 30 miljoen dollar gegeven. Voor nu stopt het bedrijf volledig met het aanbieden van staking. De crypto-industrie reageerde fel op de uitslag, zij vindt dat staking een belangrijk onderdeel is van de crypto-wereld. De techniek verbieden zou als gevolg kunnen hebben dat de veiligheid van veel blockchains in het geding komt. Er staat dus nogal wat op het spel.

Het zou ervoor kunnen zorgen dat staking voor retail-investeerders volledig verboden wordt. Gek genoeg noemt de SEC dat het doel is om kleine investeerders te beschermen. Mogelijk geldt een uitzondering voor instituten, alhoewel dit niet duidelijk is. Ook lijkt de beleidsmaker het wel legaal te vinden als de stakingcontracten worden geregistreerd als effecten.

Ook Coinbase maakt zich zorgen. Onlangs verklaarde Coinbase-CEO Brian Armstrong dat hij denkt dat een verbod op staking de crypto-industrie in de Verenigde Staten om zeep zou kunnen helpen. sOndertussen blijkt de uitslag geen gevolgen te hebben voor het handelsvolume op Kraken. Sterker nog, het volume nam toe met 14% tot 757 miljoen dollar.

Advertentie

Kraken-medeoprichter Powell wil gerechtigheid

Krakens medeoprichter en voormalig CEO Jesse Powell schreef na de uitslag op Twitter dat hij het hoopt dat iemand het opneemt tegen de SEC. “Ik hoop dat iemand bewijst dat er een legale, gebruiksvriendelijke manier is om consumenten in de VS te laten staken. Het zal een verschrikkelijke, lange en dure rechtszaak worden, maar de industrie en de VS zouden er erg dankbaar voor zijn.”

Verder zegt hij niet door te zijn gegaan met de rechtszaak vanwege ‘risk-adjusted return’ – het zou dus te duur zijn geweest om door te gaan, en het risico dat Kraken zou verliezen was te groot.

Als laatste merkt hij op dat de SEC gebruik gemaakt lijkt te hebben van de situatie. Het instituut heeft gewacht tot de bodem van de bearmarkt en totdat Kraken 30% van zijn werknemers heeft moeten ontslaan. “Ze hebben al onze financiële resultaten, misschien kwamen we zwak over. Een grotere balans had ook geen kwaad gekund,” aldus Powell.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie