Simon Bosch Simon Bosch
09/02/2023 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 14:33

Coinbase CEO reageert op mogelijk crypto staking verbod

Nieuws

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

In 2022 waren sommige regulerende instanties niet altijd even constructief met hun beleid voor crypto. Soms was de aanpak erg bruusk, met name van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase CEO Brian Armstrong waarschuwt dat de aanpak dit jaar niet anders zou kunnen zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gaat de SEC crypto staking verbieden?

Hij schrijft op Twitter dat het gerucht gaat dat de SEC crypto staking voor retail-investeerders wil verbieden. Dit zou volgens hem een enorme fout zijn en slecht zijn voor de groei van de Amerikaanse crypto-industrie. Het is immers een belangrijk onderdeel van het operationeel houden van veel blockchains.

Staking brengt [veranderingen zoals] schaalbaarheid, betere beveiliging en een lagere CO2-uitstoot naar de industrie,” verklaart Armstrong. “Nieuwe technologieën moeten kunnen groeien in de VS, en niet onnodig worden tegengewerkt door een gebrek aan duidelijke regels. In het licht van financiële diensten en web 3.0 is dit een belang van nationale veiligheid.”

Het argument van de SEC is dat activa die voor staking worden gebruikt effecten (Engels: ‘securities’) zijn. In sommige opzichten zou je staking-rendementen kunnen vergelijken met dividend op een aandeel.

Echter geeft geen enkele staking-provider de digitale contracten voor staking aan bij de SEC als effect, omdat er geen duidelijkheid over bestaat. De CEO van de bekende exchange linkt echter naar een artikel dat uitgebreid onderbouwt dat staking-contracten de tokens in deze contracten absoluut geen effecten maakt. Tokens vastleggen in een staking-contract maakt het volgens deze juristen geen effectencontract.

Advertentie

Regulatie van de SEC werkt niet

De topman heeft ook kritiek op de aanpak van de SEC in het algemeen. “Regulatie via handhaving werkt niet,” verklaart hij. Het moedigt bedrijven aan om zich in het buitenland te vestigen. Vorig jaar nam de SEC staking-netwerken onder de loep toen Ethereum de belangrijke overstap naar Proof-of-Stake maakte. Het laaide opnieuw de discussie of ether een effect is op.

Om het nog maar onduidelijker te maken: tokens staking-contracten en de tokens zelf zijn in principe twee verschillende dingen. Omdat er nog steeds zoveel onduidelijkheid bestaat is het nog steeds niet duidelijk of ETH en andere tokens effecten zijn of niet. Armstrong schrijft dan ook dat het aan banden leggen van staking op dit moment nog een gerucht is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie