Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
17/09/2022 05:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:35

Ethereum onder verscherpt toezicht van SEC na de Merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Guerra en el crypto espacio, parte 1: ¿Qué es la poderosa SEC?

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler heeft laten doorschemeren dat ethereum (ETH) na de ‘Merge‘ wel eens extra onder loep genomen kan worden door toezichthouders.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SEC houdt ETH in de gaten

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de Ethereum Merge. Het crypto nieuws staat er vol mee en veel investeerders houden goed in de gaten welk effect dit heeft op de crypto-markt.

Ook de Securities and Exchange Commission (SEC) kijkt opnieuw naar Ethereum na de ingrijpende veranderingen die het netwerk onlangs doormaakte.  

De laatste software-update heeft mogelijk de aandacht van de SEC-voorzitter getrokken om de op één na grootste cryptocurrency te reguleren als een security (effect), volgens een rapport van de Wall Street Journal (WSJ). 

Voorzitter Gary Gensler gaf uren na de grote verandering in het Ethereum-netwerk, bekend als The Merge, commentaar. Gensler noemde de Howey-test, een instrument dat toezichthouders gebruiken om te bepalen of een actief een effect is, toen hij met verslaggevers sprak na een hoorzitting van de Senaat. 

“Vanuit het perspectief van de munt…is dat nog een aanwijzing dat volgens de Howey-test het beleggerspubliek winst verwacht op basis van de inspanningen van anderen,” aldus Gensler.

Gensler verscheen voor de Senate Banking Committee voor een reguliere SEC-toezicht hoorzitting. Hij zei dat hij gelooft dat een crypto exchange die staking-diensten aan klanten aanbiedt “erg lijkt – met enkele veranderingen van labeling – op lenen.” 

Advertentie

Extra regels voor crypto securities

Volgens de wetten die in de jaren 1930 werden aangenomen, moeten uitgevers van effecten – activa zoals aandelen en obligaties – uitgebreide informatie verstrekken aan de SEC.

Exchanges en brokers die effecten verhandelen moeten zich houden aan veel regels. Deze regels zijn ontworpen voor de veiligheid van beleggers om hen te beschermen tegen belangenconflicten, aldus de WSJ.

Momenteel worden de uitgevers en handelsplatformen, vanwege de onbepaalde aard van cryptocurrencies, geconfronteerd met strenge verplichtingen.

De technische details van de Merge zijn uiterst complex, maar in feite komt het proces neer op een verschuiving in de manier waarop cryptocurrency transacties worden geverifieerd. Voordat ether deze week overstapte op het proof-of-stake model, vertrouwde het eerder op een alternatief model. Dit model is bekend als proof-of-work, het model dat Bitcoin gebruikt.

Het proof-of-work model wordt vaak bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik omdat miners enorme hoeveelheden rekenkracht inzetten voor het netwerk.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie