Erik Juffermans Erik Juffermans
10/02/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 17:30

Crypto gemeenschap reageert woedend op aanklacht van SEC op Kraken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto gemeenschap reageert woedend op aanklacht van SEC op Kraken

Foto: Kristi Blokhin/Shutterstock

Gisterenavond werd bekend dat de SEC de crypto exchange Kraken aanklaagt vanwege het vermeende ongeregistreerd aanbieden van staking diensten. Kraken betaalt in een schikking 30 miljoen dollar en stopt met het aanbieden van de staking diensten in de Verenigde Staten. Vanuit zowel de crypto als de financiële wereld wordt met afschuw gereageerd op de beslissing van de SEC.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kritiek tegen SEC loopt op

Naast prominente figuren in crypto land, zijn ook grote namen in de financiële en politieke wereld niet te spreken over de actie van de SEC. Zo wordt de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, beschreven als “vertegenwoordiger van een anti-crypto agenda”, in plaats van een toezichthouder.

Ook Kristin Smith, CEO van de Blockchain Association, was kritisch. Ze meent dat de SEC met de aanval op crypto bedrijven de toekomst van de crypto industrie in gevaar brengt. Ook dupeert het particuliere investeerders. Ze stelt voor dat het Amerikaanse congres de rol van de SEC overneemt wat betreft de regulatie van de crypto industrie.

Amerikaans congreslid Tom Emmer is het eens met Smith. Volgens hem werkt de huidige aanpak van de SEC averechts. De crypto industrie in de VS zou er veel meer baat bij hebben als de SEC zich minder vijandig zou opstellen. Het schaadt de normale mensen het meest, en alle technologie zal vertrekken uit Amerika.

Michael Saylor is het eens met SEC

Niet iedereen was zo kritisch. Onze grote Bitcoin fanaat Michael Saylor kon zich wel vinden in het besluit van de SEC. Volgens hem is er maar één crypto geld waard en dat is bitcoin (BTC). Het staken van tokens betekent dat je de controle hierover uit handen geeft, aldus Saylor. “De SEC begrijpt het belang van self-custody,” tweette hij.

De spanningen tussen de SEC en de crypto sector lopen dus weer hoog op. Wie er aan het langste eind gaat trekken deze keer moet nog gezien worden. Wat wel duidelijk is, is dat de kritiek op de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, ongeëvenaarde proporties aanneemt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie