Erik Juffermans Erik Juffermans
10/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 19:30

Handelsvolume van Kraken stijgt ondanks aanval van SEC

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Handelsvolume van Kraken stijgt ondanks aanval van SEC

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Gisteren betaalde crypto exchange Kraken een boete 30 miljoen dollar aan de Securities and Exchange Commission (SEC). De exchange werd beschuldigd van het onrechtmatig aanbieden van staking diensten. Ondanks de aanval van de SEC steeg de populariteit van de exchange. Het handelsvolume op het beursplatform steeg de afgelopen 24 uur met 14 procent naar 757 miljoen dollar.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kraken houdt zich staande

Data van het platform Coinmarketcap toont aan dat de activiteit op Kraken vooralsnog niet beïnvloed wordt door de recente gebeurtenissen. Ook opmerkelijk is het feit dat er geen stijging in opnames vanaf de exchange waargenomen worden. Normaal gesproken wanneer een exchange of platform in dergelijke problemen zit, nemen klanten het zekere voor het onzekere en nemen hun tokens op. De klanten van Kraken lijken zich dus geen zorgen te maken over de aanklacht van de SEC.

De crypto sector als geheel lijkt zich toch wel iets aan te trekken van de het verhaal. De crypto koersen zagen een forse daling nadat het nieuws bekend werd. De totale crypto markt daalde met meer dan 4 procent naar 1,06 biljoen dollar. Bitcoin (BTC) dook zelfs onder de 22 duizend dollar.

Spanning loopt op

De crypto gemeenschap, maar ook politieke figuren reageren woedend op het besluit van de SEC. Vooral de voorzitter van de commissie, Gary Gensler, kwam onder vuur te staan. Hij wordt onder andere verweten een “vertegenwoordiger van een anti-crypto agenda” te zijn, in plaats van een toezichthouder. 

Zorgen zijn geuit over de aanpak van de SEC. Volgens de kritiek wordt de ontwikkeling van de crypto sector op het spel gezet. Ook wordt de mogelijkheid steeds groter dat crypto bedrijven zich liever in andere landen dan de Verenigde Staten zullen vestigen.

Volgens een verhaal wat momenteel rond gaat is de Amerikaanse regering en vooral de Federal Reserve een gecoördineerde aanval gestart op de crypto sector. Hoe betrouwbaar deze verhalen zijn is niet duidelijk. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie