Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2024 19:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 12:55

Bitcoin nadert bullish ‘Golden Cross’ patroon – kans op 170% stijging?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
stijging-groen-prijsactie-bitcoin

Foto: Shutterstock/Bordovski Yauheni

Bitcoin (BTC) toont sterke signalen van een mogelijke bull run op de kortere tijdframes. Terwijl de koers van bitcoin dichtbij zijn hoogste niveaus sinds midden april blijft, wijzen analisten op een naderende ‘Golden Cross’ dat wellicht aanzienlijke winsten kan betekenen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bullish signalen op de bitcoin grafiek

De grafiek van BTC toont aan dat de koers van bitcoin zich dicht bij het hoogste punt sinds april bevindt. De zone boven de $67,000 blijft echter een obstakel voor verdere koersstijgingen, met ongeveer $75 miljoen aan sell-orders die dit niveau verdedigen volgens CoinGlass.

Toch blijven analisten positief. Er is namelijk een belangrijk patroon aan het vormen op de grafiek. De populaire pseudonieme trader Moustache benadrukt het belang van twee trendlijnen. “De Golden Cross (12-uurs grafiek) van BTC is op handen,” aldus Moustache:

Een Golden Cross vindt plaats wanneer een kortere termijn moving average boven een langere termijn moving average kruist. De laatste keer dat dit gebeurde was in oktober vorig jaar, vlak voordat bitcoin een aanzienlijke koersstijging doormaakte. Sterker nog, de koers van de koning der crypto steeg met 170% na het doorkruisen van de golden cross.

Bitcoin zet weerstand om in steun

Ook andere patronen en signalen slaan behoorlijk bullish uit. Een andere analist, Titan of Crypto, suggereerde dat de ‘Ichimoku Cloud indicator’ mogelijk hetzelfde patroon volgt. Toen de Ichimoku-voorwaarden voor het laatst werden voldaan, steeg de BTC koers met meer dan 60%.

Verder benadrukte Titan of Crypto de verschuiving van $60,000 van weerstand naar steun. Voorheen was dit prijsniveau uiteraard een behoorlijk obstakel, maar nu we al een tijdje boven de $60.000 hangen, zien handelaren en investeerders juist als een soort nieuwe bodem. Dat betekent uiteraard wel slecht nieuws in het geval dat de BTC koers toch onder de $60.000 geraakt.

Bitcoin nadert dus een cruciaal moment met de potentiële vorming van een Golden Cross, een indicator die in het verleden aanzienlijke koersstijgingen heeft voorspeld. Met technische signalen die erop wijzen dat BTC mogelijk nieuwe hoogtes kan bereiken kan de komende periode zeer interessant zijn voor bitcoin en de bredere crypto markt. Wat er precies gaat gebeuren kan helaas niemand voorspellen, maar we zullen het snel genoeg te weten komen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie