Roy van Krieken Roy van Krieken
06/04/2023 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 16:30

Bitcoin of bier: dit biertje had je €14.000 op kunnen leveren

Nieuws

Foto: Shutterstock/MOZCO Mateusz Szymanski

Een aanzienlijke hoeveelheid van onze lezers zal ongetwijfeld de afgelopen jaren zo nu en dan een biertje genuttigd hebben. Zij het op een groot festival, of op een gezellige familiebarbecue. Achteraf zou dit echter wel eens een heel duur biertje kunnen zijn geweest. Zeker als je je bedenkt dat je voor die paar euro ook bitcoin (BTC) had kunnen kopen. We leggen je uit hoeveel geld je verdiend had kunnen hebben als je in plaats van een biertje jaren geleden wat bitcoin had gekocht, en hoe je bij Bitvavo 10 euro aan gratis crypto kunt krijgen.

Rondje langs de crypto velden: bitcoin, XRP, algorand en meer
Rondje langs de crypto velden: bitcoin, XRP, algorand en meer

De bitcoin koers over de jaren heen

Bitcoin is de oudste cryptocurrency van allemaal. Je kunt wel stellen dat alles begon bij bitcoin. Doordat het de oudste cryptocurrency is, kun je ook ver terug in de tijd kijken naar de koers. 

Bitcoin werd opgericht in 2009 en destijds gingen volledige bitcoins over de toonbank voor niet meer dan enkele dollars. Echter, het is wel erg onwaarschijnlijk dat je op dit moment al van bitcoin gehoord had. De wereld van crypto was eigenlijk alleen bekend binnen een kleine groep mensen.

Mocht je er echter zo vroeg bij zijn geweest, bijvoorbeeld in het voorjaar van 2012, dan was het mogelijk om voor de prijs van een biertje een halve bitcoin te kopen. Die halve bitcoin zou vandaag de dag €14.000 euro waard zijn geweest. Uiteraard is het achteraf makkelijk praten, maar met deze informatie bleek dat ene biertje toch behoorlijk duur.

Al spijt van je biertje?

De meeste mensen hoorden pas jaren later voor het eerst van bitcoin. Rond 2016 ontstond er echt hype omtrent bitcoin en de rest van de wereld van crypto. In augustus van 2016 stond de bitcoin koers rond de €580. Als je toen voor de prijs van een biertje had geïnvesteerd in bitcoin was je nu niet rijk geweest, maar had je wel een astronomisch rendement van iets minder dan 4.000% behaald. Die paar euro zouden nu meer dan €100 waard zijn geweest.

De moraal van het verhaal is dat je gigantische rendementen had kunnen behalen door slechts enkele jaren geleden in bitcoin te investeren. Zo snel kan het gaan in crypto land. Je weet nooit wat een kleine investering in de toekomst zou kunnen betekenen. 

Meld je nu aan bij het Nederlandse Bitvavo en verhandel vandaag nog BTC en daarnaast een ruim aanbod aan andere crypto munten. Als kers op de taart krijg je bij Bitvavo nu zelfs 10 euro aan BTC, ETH of XRP helemaal gratis.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie