Roy van Krieken Roy van Krieken
20/06/2022 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2022 17:33

Bitcoin on-chain data: Kleine investeerders kopen groots BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin on-chain data: Kleine investeerders kopen groots BTC in

Foto: pics five/Shutterstock

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo lijkt het op dit moment. De koers van bitcoin (BTC) is totaal onderuit gegaan, maar veel kleine crypto investeerders maken hier optimaal gebruik van. Volgens data van Glassnode blijkt namelijk dat deze groep investeerders op dit moment grootschalig bitcoin kopen tegen een erg aantrekkelijke prijs.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft interessant

Sinds de sterke daling van de bitcoin koers werd ingezet is het aantal wallets dat 1 of meer BTC in het bezit heeft met meer dan 19.0000 gestegen. Dat betekent dat er op dit moment 865.000 mensen zijn die meer dan 1 BTC bezitten. Zij worden ook wel wholecoiners genoemd. Dat dit aantal vandaag de dag zo hard stijgt heeft natuurlijk alles met de huidige prijs van bitcoin te maken.

Een stijging in de hoeveelheid wholecoiners was al vanaf maart zichtbaar, maar vooral toen bitcoin onder de $30.000 geraakte begonnen relatief kleine wallets op grote schaal nieuwe bitcoins bij te kopen. In de afgelopen 10 dagen, sinds de instorting van de markt op 10 mei tot $30.000, hebben meer dan 14.000 wholecoiners hun opmars gemaakt. 

Ook de wallet met slechts 0,1 of meer BTC op de balans zijn op grote schaal bitcoin aan het bijkopen. Deze stijging is zo groot dat het haast lijkt alsof deze groep investeerders bijna al het geld dat zij te besteden hebben elke maand in bitcoin stoppen.

Bitcoin whales doen nog niet mee

De grote investeerders, ookwel de whales genoemd, lijken echter nog niet significante hoeveelheden bitcoin bij te kopen. Volgens Glassnode is het aantal bitcoin whales met meer dan 100 BTC in hun wallet juist met 136 gedaald in dezelfde periode dat kleine investeerders grootschalig bij aan het kopen waren.

Wat precies de implicaties hiervan zullen zijn voor de bitcoin koers is niet duidelijk. Over het algemeen hebben bitcoin whales een disproportioneel grote invloed over de koers. Mochten de whales ook op grote schaal beginnen met het kopen van bitcoin, dan zou het zomaar eens kunnen dat er mooie impuls van start gaat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie