Ivo Melchers Ivo Melchers
05/05/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 18:00

Bitcoin onderwijs in El Salvador krijgt steun van over de hele wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: PrasongTakham/Shutterstock

El Salvador, het Midden-Amerikaanse land dat in 2021 geschiedenis schreef door bitcoin (BTC) om te dopen tot wettig betaalmiddel, heeft de adoptie van bitcoin tot een hoger niveau gebracht. Naast het feit dat iedereen wettelijk in staat werd gebracht om met BTC te betalen, begon de overheid zelf ook flink te investeren in de allergrootste crypto qua marktkapitalisatie. Om de adoptie in het land tevens te versnellen deelde El Salvador eind 2021 al dat het 20 ‘Bitcoin scholen’ wilde bouwen met de winst uit een bitcoin fonds genaamd FIDEBITCÓIN.

Een educatieve non-profit organisatie genaamd ‘Mi Primer Bitcoin’ draagt bij aan het BTC-onderwijs in het land en heeft nu een belangrijke mijlpaal bereikt in een crowdfunding wat het in april was gestart.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crowdfunding voor Bitcoin onderwijs

Mi Primer Bitcoin is in 2021 opgericht en biedt gratis Bitcoin-educatie voor inwoners van El Salvador. Toen Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel werd in het land, wisten weinig Salvadoranen exact wat de decentrale valuta inhield. In mei vorig jaar werd om deze reden het programma gelanceerd en een maand later kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat de eerste diploma’s werden uitgereikt.

Het educatieprogramma lanceerde in april een crowdfunding en liet op maandag weten dat het de belangrijke mijlpaal van één BTC bereikt had. Deze donaties zijn niet afkomstig van durfkapitalisten en grote investeerders, maar van genereuze voorstanders van Bitcoin-onderwijs wereldwijd.

Honderden mensen uit landen als Venezuela, Polen en Canada doneerden satoshis, de kleinste eenheid van BTC, via het Lightning network om de uitbreiding van het educatieprogramma te financieren.

Bitcoin Beach, een populaire Bitcoin gemeenschao aan de Pacifische kust van El Salvador, steunde het initiatief door een donatie te doen wat gelijk stond aan alle donaties van 27 april.

Mi primer Bitcoin heeft tot op heden 6.000 studenten in El Salvador opgeleid.

Advertentie

Voordelen BTC crowdfunding

John Dennehy, de oprichter van Mi primero Bitcoin, liet tevens weten wat de exacte voordelen zijn van het gebruik van BTC om geld binnen te halen middels een crowdfunding. Hij zei het volgende hierover:

‘’Bitcoin crowdfunding maakt het voor iedereen mogelijk om deel te nemen, wat revolutionair is in vergelijking met het bestaande fiat-systeem dat beperkt wie kan deelnemen. Dit is een manier om het speelveld gelijk te trekken.’’

Daarnaast zorgt het Lightning Network ervoor dat het mogelijk is om razendsnel en vrijwel kosteloos een transactie te versturen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie