Simon Bosch Simon Bosch
27/06/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2022 10:05

El Salvador deelt Bitcoin diploma’s uit aan leerlingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador deelt Bitcoin diploma’s uit aan leerlingen

Foto: lp-studio/Shutterstock

De overheid van El Salvador heeft wilde plannen met het land, nu het fanatiek investeerder in Bitcoin (BTC) is. Zo wil het twintig ‘Bitcoin-scholen’ bouwen met de winst uit Bitcoin. De eerste stappen zijn nu al gezet, en de eerste diploma’s zijn uitgereikt.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin diploma’s

Dat verklaart Bitcoin Archive op Twitter. Het Twitter-account noemt verder maar weinig details, behalve dat de gelukkigen 38 middelbare schoolleerlingen zijn. Het programma werd in mei gelanceerd.

Het Ministerie van Onderwijs van El Salvador heeft de hulp ingeschakeld van Mi Primer Bitcoin (Mijn Eerste Bitcoin), een educatieve instelling en van IBEX, een soort handelsplatform of betalingsverwerker met integratie van het Bitcoin-netwerk. De logo’s van deze partijen staan op de diploma’s.

Wat de scholen betreft, het lijkt er niet op dat die al afgebouwd zijn. Eén van de foto’s toont niet veel meer dan een overkapping. Het lijkt meer op een geïmproviseerde tussenoplossing dan op iets permanents.

Advertentie

Grootse bitcoin plannen

Verder is het opvallend dat eind vorig jaar werd aangekondigd dat de scholen gebouwd gingen worden met de uit Bitcoin verkregen winst. De cryptocurrency gaat namelijk vermoedelijk gebruikt worden als onderpand voor leningen. Die leningen zullen waarschijnlijk gebruikt worden voor allerlei projecten, maar het lijkt er niet op dat El Salvador de crypto gaat verkopen – zeker niet nu ze er verlies op maken als ze zouden verkopen.

El Salvador’s Minister van Financiën verklaarde eerder deze maand nog dat het land geen verlies maakt op de investering. Het heeft namelijk niet verkocht. Twee weken geleden schreven we dat het Midden-Amerikaanse land tussen mei en september vermoedelijk ongeveer 2.301 BTC heeft aangeschaft.

Dat is in theorie een hoop geld, zeker als je ervan uitgaat dat het doel is om minimaal de komende tijd niet te verkopen. El Salvador wil naast scholen ook een dierenziekenhuis, een Bitcoin-stad en mininglocaties met elektriciteit van nabije vulkanen bouwen. Of het ene plan inmiddels door het andere is vervangen is niet duidelijk. In ieder geval klinkt het groots.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie