Simon Bosch Simon Bosch
16/06/2022 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 13:50

Zo Diep Staan de Bitcoin-Portfolio’s van Bedrijven in de Min

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zo Diep Staan de Bitcoin-Portfolio's van Bedrijven in de Min

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen tijd flink door zijn hoeven gezakt, maar toch verkopen veel bedrijven die in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd hun tokens niet. De site Bitcoin Treasuries houdt strak bij wat er op de balans bij deze bedrijven gebeurt.

Waarom deze bitcoin cyclus mogelijk anders is dan alle eerdere
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Corporaties met bitcoin op hun plaat

Tesla – Veel bedrijven houden goed vast aan hun bitcoins. Bijzonder is dat Tesla het diepst in het rood staat – wat bitcoin betreft, natuurlijk. Op het moment van schrijven staan de tokens van Tesla 56% in de min. Althans, dat is de schatting. De automaker heeft volgens schattingen bij een gemiddelde bitcoin prijs van 48.000 USD gekocht en lijdt het meest volgens de data.

MicroStrategy – Michael Saylors MicroStrategy is vermoedelijk het meest luidruchtige bedrijf dat in bitcoin zit, maar toch maakt het ‘maar’ 30% verlies volgens Bitcoin Treasuries. Een 8-K-formulier wijst uit dat MicroStrategy tot en met 29 november tegen een gemiddelde prijs van 29.534 USD per BTC heeft gekocht.

Block (voorheen Square) – Jack Dorseys Block is nog een paradepaardje voor BTC. Dit bedrijf van de bekende Twitter-oprichter staat slechts 20% in de min, volgens Square’s whitepaper uit 2020. Block heeft het slimmer aangepakt, gewoon door eerder te zijn met kopen.

Advertentie

El Salvador de grootste verliezer

El Salvador heeft maar liefst 2.301 BTC, als de data van onder andere Reuters correct is. Het portfolio van El Salvador zal bij de geschatte aankoopprijzen meer dan zijn gehalveerd. Daarmee is het veruit de grootste verliezer waar we ons bewust van zijn. Het land staat niet in de lijst van Bitcoin Treasuries.

Ook opvallend is de distributie van de tokens. MicroStrategy (ticker: MSTR) heeft met (op dit moment) 129.218 BTC veruit de grootste hoeveelheid. Dit is maar liefst 141% van het portfolio, het gebruikt namelijk schuld voor deze enorme hoeveelheid. MSTR bezit maar liefst 0,615% van alle bitcoin.

Tesla zit hier met 43.200 BTC al een flinke afstand vandaan. Toch staat Tesla een stuk sterker. Het is namelijk maar 0,1% van de totale balans. De investering is dus in principe volledig te verwaarlozen. Dat waren veruit de twee grootsten. De eerstvolgende non-miner is Block (voorheen Square), die bezit 8.027 coins. Ook voor Block is het met 0,5% van de balans geen grote investering.

Valt jou iets op aan de lijst? Vertel het ons op Discord!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie