Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2021 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2021 13:03

El Salvador gaat ‘Bitcoin City’ bouwen met $1 miljard aan BTC obligaties en gaat $500 miljoen BTC kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El_Salvador_gaat_Bitcoin_City_bouwen_met_$1_miljard_aan_BTC_obligaties_en_gaat_500_miljoen_BTC_kopen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

El Salvador, het enige land ter wereld waar bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel is, gaat een volledige Bitcoin stad bouwen. President Nayib Bukele kondigde afgelopen nacht tijdens de Bitcoin Week conferentie in El Salvador ‘Bitcoin City’ aan.

President Bukele wil van Bitcoin City een volledige functionele stad maken met een eigen winkelcentrum, uitgaansgelegenheden, woonwijken, een haven, een luchthaven en meer. De stad wordt gebouwd als een cirkel waardoor het op een munt lijkt en krijgt een enorm Bitcoin symbool in het centrum.

De stad wordt gebouwd in het oosten van het land naast een vulkaan aan de Golf van Fonseca in de buurt van de plaats La Union. Een elektriciteitscentrale zal gebruik maken van de vulkaan om de stad van stroom te voorzien en om bitcoin-mining te ondersteunen.

De stad zal geen inkomstenbelasting, eigendomsbelasting, vermogensbelasting, onroerendezaakbelasting, noch loonbelasting hebben. Alleen value-added tax (VAT), oftewel belasting toegevoegde waarde (BTW), wordt gehanteerd. De inkomsten hieruit zullen gaan naar onderhoud van de stad zoals de infrastructuur. Ook meldt de president dat Bitcoin City geen CO2-uitstoot zal hebben.

De ontwikkeling van Bitcoin City wordt ondersteund door iFinex, het moederbedrijf van cryptocurrency-exchange Bitfinex en Tether, uitgever van de USDT stablecoin, alsmede door Blockstream, de grootste Bitcoin ontwikkelaar ter wereld.

Bitfinex gaat een effectenplatform lanceren voor maar liefst $1 miljard aan bitcoin obligaties. $500 miljoen wordt geïnvesteerd in de mining infrastructuur en $500 miljoen wordt gebruikt om meer bitcoin te kopen en te bewaren. El Salvador zou dan bijna 2.000 BTC bezitten.

De onderneming doet denken aan “Akon City,” de crypto stad van de bekende muzikant Akon. Vorig jaar werden de eerste stenen van dit project gelegd, maar onlangs kwam naar buiten dat sindsdien het project stil lijkt te liggen.

El Salvador kondigde begin deze maand nog aan dat het 20 Bitcoin scholen gaat bouwen met de winst die het haalde uit met zijn BTC spaarpot.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie