Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2021 13:15

Bitcoins (BTC) uit vulkanen halen? El Salvador gaat het doen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins (BTC) uit vulkanen halen El Salvador gaat het doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds het grote nieuws naar buiten kwam dat El Salvador bitcoin ging accepteren als officieel betaalmiddel, en inmiddels die wet ook al is ingevoerd, lijkt het alsof er een kettingreactie op gang aan het komen is in Midden- en Zuid-Amerika. Het voorbeeld dat El Salvador heeft gezet lijkt in de smaak te vallen bij buurlanden.

Dit keer heeft president van El Salvador, Nayib Bukele, een nieuw plan betreft crypto in het land bekend gemaakt. Hij wil namelijk de gigantische hoeveelheid energie die vrijkomt uit vulkanen gebruiken om crypto te minen.

El Salvador is een land met veel vulkanische activiteit. Het is om deze reden dat in het land reeds veel energie wordt opgewekt door zogehete geothermische krachtcentrales. Deze centrales gebruiken de warmte in de aarde rondom vulkanen om energie op te wekken. El Salvador wekt op dit moment al zo’n 25% van het totale energieverbruik van het land op met dergelijke geothermische krachtcentrales.

President Bukele heeft via Twitter bekend gemaakt dat hij een expoitant van die geothermische krachtcentrales in het land, LaGeo, heeft opgedragen om een plan op te stellen om de energie van de centrale te gebruiken om crypto te minen

Op dit moment wekt het land rond de 200MW op door middel van geothermie. Echter, er wordt geschat dat de totale capaciteit van deze energiebron in het land 644MW zou zijn. Er kan dus nog behoorlijk uitgebreid worden. 

100% schone energie

Stroom dat wordt opgewekt door geothermische centrales is 100% schone energie. Er wordt namelijk niks verbrand. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de warmte die in de aardkorst aanwezig is. Het is om deze reden dat crypto minen met energie van dergelijke bronnen ontzettend aantrekkelijk is.

Dit plan van de president van El Salvador komt op het moment dat het energieverbruik, en de uitstoot als gevolg daarvan, een ontzettend veelbesproken onderwerp is. Uiteraard werd dit dermate veelbesproken nadat Elon Musk via twitter bekend maakte dat Tesla niet langer bitcoin zou accepteren als betaalmiddel omwege dit energieverbruik. 

Dit plan van de president van El Salvador kan daarom enkel aangemoedigd worden. Hoe meer bitcoin er wordt gemined met schone energie, des te beter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie