Roy van Krieken Roy van Krieken
14/06/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 16:15

El Salvador: “Bitcoin Niet Verkocht, Dus Ook Geen Verlies”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador: “Bitcoin Niet Verkocht, Dus Ook Geen Verlies”

Foto: Marcelo Mollaretti/Shutterstock

Het Midden-Amerikaanse land El Salvador schreef halverwege 2021 geschiedenis door het eerste te land ter wereld te worden waar bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel werd en ook als land investeerde in de crypto. Ondertussen is de koers van bitcoin gecrasht en staat de oorspronkelijke investering ver in het rood. Volgens een minister is het echter onzin om te zeggen dat het land verlies heeft geleden, zij hebben namelijk nog geen enkele bitcoin verkocht.

Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

El Salvador staat in het rood met BTC

Tijdens een persconferentie reageerde Minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaja, op een vraag van een journalist waarin de scherpe daling van bitcoin werd aangekaart. De minister reageerde emotioneel op deze vraag:

“Er is een duidelijke kritiek op Bitcoin als zodanig, niet op de strategie van El Salvador. El Salvador is wat hen het minst interesseert, de media zijn niet geïnteresseerd in wat er met onze economie gebeurt, ze zijn niet geïnteresseerd in wat er met onze mensen gebeurt, wat er met de inflatie gebeurt.”

Naar verluidt zou het land zeker $40 miljoen in het rood staan op hun bitcoin investering. Volgens Zelaya is het echter complete onzin om dit op deze manier te benaderen. Volgens hem heeft El Salvador helemaal geen verlies geleden, ze hebben immers geen bitcoins verkocht. Op zijn zachtst gezegd natuurlijk een opmerkelijk standpunt van een minister.

“Ik heb het herhaaldelijk gezegd: Een verondersteld verlies van 40 miljoen dollar is niet opgetreden omdat we de munten niet hebben verkocht.”

Risico’s van bitcoin

Tegelijkertijd maakte Zelaya het idee dat een bitcoin investering mogelijk risicovol kan zijn belachelijk. Volgens hem is het risico van een bitcoin investering minimaal en is het benadrukken van zogenaamde risico’s onnozel.

Desalniettemin is de waarde van de 2.300 bitcoins in de schatkist van El Salvador met bijna 50% gedaald. Dit is natuurlijk extra pijnlijk omdat deze bitcoins met belastinggeld zijn gekocht. Op dit moment is de totale investering van El Salvador nog maar $50 miljoen waard.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie