Kevin Schijven Kevin Schijven
14/06/2022 07:52 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:06

Bitcoin daalt onder $21.000, hoe diep kan koers nog zakken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt onder $16.000 naar laagste koers sinds november 2020

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kelderde de afgelopen 24 uur nog een stuk dieper. We waarschuwden gisterenochtend nog dat het ergste mogelijk nog niet voorbij was. We schreven ook al weken lang dat een test van 200-weken moving average zeer waarschijnlijk leek. Bitcoin zakte echter al nog dieper en volgens de fear & greed index komt momenteel de angst het hoogst uit sinds maart 2020, kort nadat de coronapandemie uitbrak.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt met nog eens 12%

De bitcoin koers zakte zondagnacht door $27.500 en toen kwam de daling in een versnelling terecht. Gisterenochtend zakte bitcoin al door $25.000 en vond toen heel even rond $24.000 wat support. Ook daar zakte bitcoin echter snel doorheen, en de koers dipte toen onder $23.000 en tikte $22.700 aan.

Daar maakte bitcoin een kleine bounce, maar de $24.000 was al omgeslagen van support naar weerstand. Kort na middennacht zakte bitcoin ook door $23.000 en kelderde vervolgens helemaal naar $21.000. Dat was de laagste prijs sinds medio december 2020. Op sommige beurzen dipte de koers al een stuk onder $21.000.

Vanochtend is bitcoin iets aan het herstellen, maar nu is ook de $23.000 van support naar weerstand omgeslagen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $22.350 op KuCoin en €21.400 op Bitvavo. Dat is weer rond die 200-WMA. Daarmee staat de BTC koers maar liefst 12% in de min vandaag en bijna 30% ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

Enorme bitcoin en crypto liquidaties

De hevige koersdaling van bitcoin begon afgelopen vrijdag, toen de Amerikaanse inflatiecijfers werden gepubliceerd. Dat zorgde voor roodkleurende aandelenmarkten en de paniek sloeg ook gelijk over naar crypto. De daling van bitcoin werd gisteren mogelijk verergert door het fiasco omtrent Celsius Network. In de afgelopen 24 uur is maar liefst $580 miljoen aan BTC posities geliquideerd, voor heel crypto is dit zelfs $1,3 miljard.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC morgen, wat doet dat met bitcoin?

Vandaag en morgen vindt weer de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. Daarna krijgen we te horen met welk percentage de Federal Reserve de rentes zal verhogen om de inflatie tegen te gaan. Dat kan zelfs voor nog meer verkoopdruk zorgen. Toch verwachten sommige analisten dat door de extreme daling van de afgelopen dagen, de angst hieromtrent inmiddels al enigszins is ingeprijsd. Wij hielden afgelopen week een peiling voor Crypto Insiders leden in de premium Discord groep wat zij verwachten over FOMC. Zij stemden als volgt:

chart fed rente

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep kan bitcoin nog zakken?

Bitcoin is dus inmiddels onder zijn realized price gekelderd en kwam zelfs al onder de 200-weken MA uit. Er lijkt wat hoop te zijn dat bitcoin mogelijk een bodem voor nu heeft bereikt, maar dat is natuurlijk verre van zeker. Aangezien de stuiter relatief zwak is, zou het geen grote verbazing zijn dat bitcoin binnenkort nog een lager dieptepunt gaat opzoeken.

De volgende prijs waar we dan rekening mee moeten houden, is wellicht de top uit eind 2017, rond de $20.000. Als die prijs niet standhoudt, kan BTC nog een stuk dieper zakken, en moeten we rekening al houden met $17.000-$18.000 of erger. We moeten er ook mee rekening houden dat ook al bereikt bitcoin zijn bodem, dat een dadwerkelijk herstel en trendommekeer wellicht nog ver weg is in deze macro-toestanden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeerders beginnen de bitcoin dip te kopen

Desondanks melden meerdere investeerders dat zij de huidige lage prijs al als een buitenkans zien. Zij melden dat zij al begonnen zijn met het “kopen van de bitcoin dip”

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie