Kevin Schijven Kevin Schijven
13/06/2022 08:14 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 08:14

Bitcoin duikt onder $25.000 – ergste wellicht nog niet voorbij

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot de week niet alleen in het rood af, de koers kelderde afgelopen nacht nog een stuk dieper. Het was zelfs de scherpste daling van de afgelopen dagen en bitcoin daalt naar de laagste prijs sinds kerst 2020! De angst op de markt neemt weer flink toe, en ligt waarschijnlijk al stuk dieper dan de onderstaande indicator aangeeft:

Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 10%

De bitcoin koers lag een week geleden nog rond $31.500. Gisteren was bitcoin al naar $27.500 gedaald en de koers maakte gisterenmiddag een dip naar $27.000 en op sommige beurzen naar $26.800. De verwachting was dat als bitcoin deze low hertest, een mogelijke bounce volgt.

Dat was ook heel even het geval, er stonden wat buy orders te wachten. Echter bleek deze rebound maar matig te zijn, en kwam de koers niet verder dan $28.200 voordat bitcoin weer begon te dalen. Die daling verliep afgelopen nacht steeds sneller en uiteindelijk kwam bitcoin op $25.000 uit, de laagste prijs in 17 maanden.

Vervolgens maakte bitcoin weer een kleine stuiter, maar verder dan $26.200 kwam de koers niet. Op het moment van schrijven zakt bitcoin echter zelfs onder $25.000 en komt op een prijs uit van $24.800 op KuCoin en €23.600 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag maar liefst 10% in de min.

Advertentie

Crypto markt angstig door Fed, en nu ook Celsius

De enorme koersdaling begon met de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers op vrijdag. Vervolgens kleurden aandelenmarkten rood en begon de cryptocurrency makt hard te dalen. Vanochtend kleurt de zogenaamde pre-market S&P 500 futures al rood wat mogelijk weinig goeds voor bitcoin vandaag voorspelt. Aanstaande woensdag zal de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, na de Federal Open Market Committee (FOMC), aankondigen met welk percentage de rentes in de VS worden verhoogd. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de markten, waaronder bitcoin.

Ondertussen lopen er zware problemen bij crypto-leenbedrijf Celsius. De crypto community waarschuwt al weken dat het bedrijf mogelijk tegen liquiditeitsproblemen aan zou lopen, maar het ziet er naar uit dat het erger uitpakt dan verwacht. Ook dit zorgt nog meer angst op de markt en trekt mogelijk zelfs de aandacht van toezichthouders binnenkort. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep gaat bitcoin nog dalen?

Doordat de bounce gisteren zo zwak was, gaat bitcoin sneller omlaag dan werd verwacht. Zoals analist On-chain College hierboven aangeeft, ligt mogelijk wat support rond de realized price van $23.400. De kans lijkt echter al groot dat we de 200-weken moving average rond $22.300 zullen opzoeken. Daar zit zeer mogelijk nog een diepere dip naar $20.000 of zelfs daaronder aangekoppeld. Sommige investeerders zien dit natuurlijk als een kans.

Desondanks zijn meerdere analisten overtuigd dat een koersbodem inmiddels moet vormen, al kan dit een proces van maanden zijn. Het valt analist IncomeSharks op dat de koers momenteel een dergelijk patroon vormt als vorig jaar, al ligt bitcoin al dieper dan toen.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin investeerders en miners onder druk

Inmiddels bereikt het percentage van het aanbod dat in verlies staat een tweejarig hoogtepunt, meldt analysebedrijf CryptoQuant:

Ook komen bitcoin-miners steeds meer onder druk te staan. Journalist Colin Wu meldt dat vooral oudere apparaten nu in de buurt komen van het punt dat ze geen winst meer draaien.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie