Rico Engelbarts
07/10/2018 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2018 17:50

Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard fork

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mark Friedenbach, een software-engineer die zijn baan bij NASA opgaf om fulltime aan Bitcoin (BTC) te werken, heeft tijdens het huidige evenement “Scaling Bitcoin 2018” in Tokio zijn protocol voorgedragen dat kan helpen om de blokgrootte van Bitcoin op een nieuwe manier te vergroten. Het concept, “Forward Blocks” genaamd, suggereert een grote “on-chain” capaciteitsstimulans door middel van een aanpassing van Proof-of-Work (PoW) systeem dat wordt uitgevoerd als een ‘soft fork’, gecombineerd met het gebruik van andere ‘private ledgers’.
De schaalbaarheid van ‘s werelds eerste blockchain is al een langere tijd een groot vraagstuk binnen de crypto-wereld. Om ervoor te zorgen dat Bitcoin echt wereldwijde acceptatie kan bereiken, zal er een manier gevonden moeten worden waarmee honderden transacties per seconden verwerkt, geverifieerd en in een blok geplaatst kunnen worden.
Friendenbachs potentiele oplossing voor schaalbaarheid zou de blokgrootte drastisch kunnen verhogen zonder een vijandige ‘hard fork’. Deze oplossing, die voornamelijk gebruik maakt van zogenaamde “forward blocks”, zal de blockchain in staat stellen om te schalen door een aantal soft forks en “privacy-verbeterende alternatieve ledgers”. Met Friedenbachs schalingsmethode zou het transactievolume tot wel 3584 keer het huidige niveau verhoogd kunnen worden. Bovendien zou het de blockchain minder gevoelig maken voor censuur middels sharding.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie