Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard...

Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard fork

Mark Friedenbach, een software-engineer die zijn baan bij NASA opgaf om fulltime aan Bitcoin (BTC) te werken, heeft tijdens het huidige evenement “Scaling Bitcoin 2018” in Tokio zijn protocol voorgedragen dat kan helpen om de blokgrootte van Bitcoin op een nieuwe manier te vergroten. Het concept, “Forward Blocks” genaamd, suggereert een grote “on-chain” capaciteitsstimulans door middel van een aanpassing van Proof-of-Work (PoW) systeem dat wordt uitgevoerd als een ‘soft fork’, gecombineerd met het gebruik van andere ‘private ledgers’.

De schaalbaarheid van ‘s werelds eerste blockchain is al een langere tijd een groot vraagstuk binnen de crypto-wereld. Om ervoor te zorgen dat Bitcoin echt wereldwijde acceptatie kan bereiken, zal er een manier gevonden moeten worden waarmee honderden transacties per seconden verwerkt, geverifieerd en in een blok geplaatst kunnen worden.

- Advertentie -

Friendenbachs potentiele oplossing voor schaalbaarheid zou de blokgrootte drastisch kunnen verhogen zonder een vijandige ‘hard fork’. Deze oplossing, die voornamelijk gebruik maakt van zogenaamde “forward blocks”, zal de blockchain in staat stellen om te schalen door een aantal soft forks en “privacy-verbeterende alternatieve ledgers”. Met Friedenbachs schalingsmethode zou het transactievolume tot wel 3584 keer het huidige niveau verhoogd kunnen worden. Bovendien zou het de blockchain minder gevoelig maken voor censuur middels sharding.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.313,95 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.200,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.268,76 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.270,81 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.279,91 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...