developer_vlad_zamfir_deelt_sharing_prototype_voor_ethereum

Developer Vlad Zamfir deelt sharding prototype voor Ethereum

0

Ethereum developer en onderzoeker Vlad Zamfir laat weten dat Ethereum op weg is naar een werkende sharding oplossing. Zamfir zou zo een succesvolle sharding demonstratie voor Ethereum hebben gecreëerd in samenwerking met developers Tim Beiko, Steve Marx en “maurelian”.

Volgens Zamfir zullen Ethereum developers binnen enkele weken zelf het demonstratiemodel kunnen bestuderen, echter is het voor nu alleen beschikbaar als werkend prototype en nog niet integreerbaar op het Ethereum netwerk.

Sharding

Voor degenen die minder bekend zijn met de term, sharding is een langverwachte maar vooralsnog experimentele schaalbaarheid oplossing. Het is bedoeld om drukte op het netwerk te verlichten door de blockchain in kleinere stukken op te delen, ook wel bekend als ‘shards’.

Op dit moment is de verwachting dat sharding over zo’n 2 jaar beschikbaar zal zijn voor volledige integratie in het Ethereum netwerk. Dit volgens onderzoeker Justin Drake en Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin.

Het kan dus mogelijk zijn om miljoenen transacties op het Ethereum netwerk te behalen, echter kan dit niet zonder de introductie van de sharding of plasma technieken; de twee meest populaire schaalbaarheidsoplossingen waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Met het uitbrengen van Zamfir’s demonstratiemodel is de hoop vooral om andere developers te onderwijzen omtrent de techniek. Het model is voor nu nog gelimiteerd tot een simpele demonstratie van een ‘cross-shard’ bericht dat kan worden doorgegeven in overeenstemming met de ‘fork choice’ regel: Vitalik Buterin’s code voor hoe shards moeten omgaan met de Ethereum blockchain.

Zamfir onderdrukt dus ook dat een volledig werkende sharding oplossing nog wel enige tijd op zich zal laten wachten. Het huidige prototype representeert voornamelijk de start voor een verder pad van ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws