Rico Engelbarts
07/07/2018 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2018 13:30

Justin Drake: Ethereum verwacht schaalbaarheid problemen op te lossen met sharding in 2020

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Justin_drake_ethereum_verwacht_schaalbaarheid_probleem_op_te_lossen_met_sharding_in_2020

Sharding, een langverwachte Ethereum schaalbaarheid oplossing , zou in 2020 geïmplementeerd kunnen worden, vertelde onderzoekster Justin Drake van Ethereum Foundation afgelopen vrijdag.

In gesprek met TechCrunch bespraken Ethereum-onderzoekers, waaronder Drake en co-creator Vitalik Buterin, schaalbaarheid oplossingen en de toekomst van het project, waarin ze specifieke doelen en functies van de aankomende nieuwe functies schetsten.

Over schaalbaarheid gesproken, zei Buterin dat de transactiekosten grotendeels afhankelijk zijn van vraag en aanbod, en voegde daaraan toe:

Er zijn veel mensen die transacties verzenden en willen dat die transacties op de blockchain komen. De blockchain is populair genoeg en mensen zijn geïnteresseerd genoeg in het gebruik ervan dat ze in principe moeten concurreren om de transacties in de blocks te krijgen. 

Hij erkende dat als het team opnieuw kon beginnen, ze in staat zouden zijn om tal van functies te implementeren die aanzienlijk zouden helpen bij het schalen, maar voegde eraan toe dat het probleem in beide gevallen “fundamenteel moeilijk” was
Ethereum Foundation-onderzoeker Justin Drake beschreef twee huidige prioriteiten Casper (de Proof of Stake fork) en sharding, als de Ethereum-schaalbaarheid oplossing om de blockchain meer gebruikers en transacties te laten aannemen zonder verstopt te raken en te vertragen. In eerste instantie waren dit beide afzonderlijke mijlpalen voor het project.

Drake zei het volgende:

Het idee van ‘proof of stake’ (PoS) is deels om een ​​nieuwe superkracht te bieden aan blockchains wat ‘finality’ wordt genoemd. Het andere idee van proof of stake is om de kosten van consensus te verminderen.

Hoewel aanvankelijk het PoS-initiatief en sharding afzonderlijk werden ontwikkeld, zei Drake dat ze nu allebei worden gecombineerd in één ontwerp vanwege het delen van een gemeenschappelijke infrastructuur en het toevoegen van nuttige netwerkeffecten door samen te worden geïmplementeerd.

Drake vervolgde:

Met sharding heb je al deze verschillende scherven (shards) en deze zijn net als parallelle universums; behoorlijk los van elkaar en dus wil je wachten tot de scherven met elkaar kunnen communiceren en dat doen we door wat we crosslinks noemen of checkpoints.

Drake legde uit dat de integratie van Casper en Sharding deze controlepunten versterkte, waardoor zowel beveiliging als schaalbaarheid in één ontwerp werden verbeterd.

Het team noemt het nieuwe initiatief “Ethereum 2.0”, dat ze beschrijven als een zeer ambitieus project dat waarschijnlijk over meerdere jaren zal worden uitgerold, ondanks dat het slechts een enkel, zij het complex, ontwerp is.

“Mijn verwachting is dat Casper eerst komt – mogelijk volgend jaar 2019”, zei Drake. “Daarna hebben we het in feite in tweeën gedeeld over twee grote fasen. Fase één is feitelijk de data-laag, dus consensus bereiken over welke gegevens zich in de shards bevinden. Fase twee draait helemaal om de staat, het geven van betekenis aan die gegevens en de transactie.”

Drake is van mening dat fasering één en twee in 2020 en 2021 respectievelijk zullen komen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie