ethereum_gaat_updates_van_sharding_en_casper_combineren

Ethereum gaat updates van Sharding en Casper combineren

Ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben recentelijk gesproken over de belangrijkste updates voor het ETH-netwerk, op die Ethereum Core Devs Meeting die vrijdag 15 juni plaatsvond.

Het belangrijkste punt van de recente ontmoeting was het herschikken van de releases van twee belangrijke updates van de Ethereum-chain zoals die van Casper en Sharding. Casper zou als smart contract gereleased worden, los van de Shading-upgrade. De nieuwe voorstellen suggereren dat Casper in plaats daarvan op een shard of een sidechain gereleased wordt.

Sharding, aangekondigd door Ethereum’s medeoprichter Vitalik Buterin in april 2018, is een methode om het aantal transacties dat een blockchain kan verwerken te vergroten. Het idee van Sharding is dat de nodes slechts een deel van het distributed registry opslaan, maar elk element van Sharding, wat inhoudt dat een node kan vertrouwen op de informatie van andere nodes.

Advertentie

Casper FFG werd voor het eerst gepubliceerd in oktober 2017, als een “op proof-of-stake (PoS) gebaseerd doelsysteem dat een bestaande proof-of-work (PoW) blockchain overlapt”. Het was bedoeld om “open vragen over economische einddoelen” op te lossen door stortingen van validators en crypto-economische prikkels.

Eind april werd het Ethereum Improvement Proposal (EIP) #1011: Hybrid Casper FFG geïntroduceerd, gericht op het oplossen van de problemen omtrent crypto-mining, door een hybride consensus systeem te bieden. Volgens het laatste voorstel zou het ETH-netwerk PoW combineren met PoS-consensus, met het doel om uiteindelijk over te gaan naar PoS. Volgens de EIP vermindert een van de specificaties van de update de block-beloning voor miners van 3 ETH tot 0,6 ETH.

Zoals Buterin in de recente ontmoeting opmerkte, zouden de veranderende lanceringen van Sharding en Casper “in principe de chain opschalen tot het theoretische maximum”. Buterin heeft gesuggereerd dat de herschikking van de updates het stortingsbedrag, dat vereist is om deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk, zou verminderen van 1.500 ETH tot 32 ETH. Buterin beweerde ook dat het nieuwe model de ontwikkelaars in staat zou stellen om Casper te lanceren zonder het Ethereum-netwerk te verstoren, en beweerde dat Casper “meer gescheiden van de main chain zou zijn”:

Het Casper-component is enigszins meer gescheiden van de main chain, wat betekent dat het op sommige manieren minder opdringerig kan worden ontwikkeld, het kan ontwikkeld worden als een afzonderlijke chain en haar eigen regels hebben.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.335,80 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.338,40 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.360,80 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.436,60 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.586,50 Kopen
Laatste nieuws