Vitalik Buterin: Ethereum zal uiteindelijk 1 miljoen transacties per seconde kunnen realiseren

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin heeft in een recente OmiseGO AMA-sessie uitgelegd dat met second-layer solutions zoals Sharding en Plasma, het Ethereum-netwerk uiteindelijk in staat zal zijn om 1 miljoen transacties per seconde en mogelijk zelfs 100 miljoen transacties per seconde te verwerken.

In september 2017, tijdens een interview met VC-investeerder Naval Ravikant op de Disrupt SF 2017 conferentie, georganiseerd door TechCrunch, merkte Buterin op dat Bitcoin en Ethereum drie tot zes transacties verwerken bij piekcapaciteit. Hij voegde daaraan toe dat blockchain honderdduizenden transacties per seconde zou moeten kunnen verwerken om grootschalige betalingsnetwerken zoals Visa, aandelenmarkten als NASDAQ en “internet der dingen”-netwerken te kunnen ondersteunen. Buterin:

Bitcoin verwerkt momenteel iets minder dan drie transacties per seconde en als het dicht bij de vier ligt, heeft het al een piekcapaciteit. Ethereum doet er vijf per seconde, haar piekcapaciteit ligt boven de zes. Aan de andere kant doet Uber gemiddeld 12 ritten per seconde, PayPal enkele honderden, Visa enkele duizenden en grote aandelenbeurzen tienduizenden, en in het internet der dingen spreek je over honderdduizenden per seconden.

Tijdens de OmiseGo AMA-sessie verklaarde Buterin dat second-layer scaling solutions, die momenteel getest worden op het Ethereum-testnet, het Ethereum blockchain-netwerk in staat zouden stellen om grootschalige gedecentraliseerde applicaties met miljoenen gebruikers te ondersteunen door een innovatieve aanpak te gebruiken bij het optimaliseren van de blockchain.

Sharding splitst specifiek een blockchain-netwerk op in shards, die zijn vervolgens uitgerust worden met een groep nodes met als taak informatie van bepaalde shards te verwerken. Als Sharding is ingeschakeld, hoeven alle knooppunten in de blockchain niet elk stuk gegevens van de blockchain te verwerken, waardoor het proces van afhandeling van informatie geoptimaliseerd wordt.

Plasma, een solution ontwikkeld door Buterin en Lightning Network co-auteur Joseph Poon, werkt op dezelfde manier als het Lightning Network van Bitcoin, gezien het Ethereum in staat stelt om microbetalingen te verwerken door child blockchain-netwerken te creëren binnen de belangrijkste blockchains om informatie sneller te verwerken, waarbij het gebruik maakt van de beveiliging van het belangrijkste Ethereum-protocol en het netwerk niet kwetsbaar maakt voor potentiële aanvallen. Buterin legt uit:

De reden dat ik denk dat layer 1 en layer 2 netwerken complementair zijn is omdat uiteindelijk, als je naar de rekensom kijkt, de opbrengsten van de schaalbaarheid van layer 1-verbeteringen en layer 2-verbeteringen uiteindelijk met elkaar vermenigvuldigen. Als je een Sharding solution hebt, kan de Sharding solution zelf de schaalbaarheid van Ethereum met een factor 100 of zelfs meer vergroten. Maar dan, als je Plasma bovenop de schaalbaarheid solution doet, betekent dat je niet alleen 100 keer het aantal activiteiten doet maar ook dat je 100 keer het aantal ingangen en uitgangen, ondanks de resoluties.

1 miljoen Tx/seconde

Buterin merkte verder op dat de synergie tussen oplossingen van layer 1 en layer 2 de schaalbaarheid van Ethereum met 10.000 keer zou vergroten, waardoor het netwerk miljoenen transacties per seconde kan verwerken en de meeste applicaties kan ondersteunen. Buterin voegde hieraan toe:

Dus als je een 100x van Sharding en een 100x van Plasma krijgt, geven deze twee je in principe een schaalvergroting van 10.000x, wat in feite betekent dat blockchains krachtig genoeg zullen zijn om de meeste applicaties wat de meeste mensen ermee proberen te doen, aan te kunnen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.365,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.594,60 Kopen
2
Litebit
€29.685,70 Kopen
3
SATOS
€29.860,90 Kopen
Meer nieuws

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...