Rico Engelbarts
03/06/2018 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2018 11:10

Vitalik Buterin: Ethereum zal uiteindelijk 1 miljoen transacties per seconde kunnen realiseren

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin heeft in een recente OmiseGO AMA-sessie uitgelegd dat met second-layer solutions zoals Sharding en Plasma, het Ethereum-netwerk uiteindelijk in staat zal zijn om 1 miljoen transacties per seconde en mogelijk zelfs 100 miljoen transacties per seconde te verwerken.
In september 2017, tijdens een interview met VC-investeerder Naval Ravikant op de Disrupt SF 2017 conferentie, georganiseerd door TechCrunch, merkte Buterin op dat Bitcoin en Ethereum drie tot zes transacties verwerken bij piekcapaciteit. Hij voegde daaraan toe dat blockchain honderdduizenden transacties per seconde zou moeten kunnen verwerken om grootschalige betalingsnetwerken zoals Visa, aandelenmarkten als NASDAQ en “internet der dingen”-netwerken te kunnen ondersteunen. Buterin:

Bitcoin verwerkt momenteel iets minder dan drie transacties per seconde en als het dicht bij de vier ligt, heeft het al een piekcapaciteit. Ethereum doet er vijf per seconde, haar piekcapaciteit ligt boven de zes. Aan de andere kant doet Uber gemiddeld 12 ritten per seconde, PayPal enkele honderden, Visa enkele duizenden en grote aandelenbeurzen tienduizenden, en in het internet der dingen spreek je over honderdduizenden per seconden.

Tijdens de OmiseGo AMA-sessie verklaarde Buterin dat second-layer scaling solutions, die momenteel getest worden op het Ethereum-testnet, het Ethereum blockchain-netwerk in staat zouden stellen om grootschalige gedecentraliseerde applicaties met miljoenen gebruikers te ondersteunen door een innovatieve aanpak te gebruiken bij het optimaliseren van de blockchain.
Sharding splitst specifiek een blockchain-netwerk op in shards, die zijn vervolgens uitgerust worden met een groep nodes met als taak informatie van bepaalde shards te verwerken. Als Sharding is ingeschakeld, hoeven alle knooppunten in de blockchain niet elk stuk gegevens van de blockchain te verwerken, waardoor het proces van afhandeling van informatie geoptimaliseerd wordt.
Plasma, een solution ontwikkeld door Buterin en Lightning Network co-auteur Joseph Poon, werkt op dezelfde manier als het Lightning Network van Bitcoin, gezien het Ethereum in staat stelt om microbetalingen te verwerken door child blockchain-netwerken te creëren binnen de belangrijkste blockchains om informatie sneller te verwerken, waarbij het gebruik maakt van de beveiliging van het belangrijkste Ethereum-protocol en het netwerk niet kwetsbaar maakt voor potentiële aanvallen. Buterin legt uit:

De reden dat ik denk dat layer 1 en layer 2 netwerken complementair zijn is omdat uiteindelijk, als je naar de rekensom kijkt, de opbrengsten van de schaalbaarheid van layer 1-verbeteringen en layer 2-verbeteringen uiteindelijk met elkaar vermenigvuldigen. Als je een Sharding solution hebt, kan de Sharding solution zelf de schaalbaarheid van Ethereum met een factor 100 of zelfs meer vergroten. Maar dan, als je Plasma bovenop de schaalbaarheid solution doet, betekent dat je niet alleen 100 keer het aantal activiteiten doet maar ook dat je 100 keer het aantal ingangen en uitgangen, ondanks de resoluties.

1 miljoen Tx/seconde
Buterin merkte verder op dat de synergie tussen oplossingen van layer 1 en layer 2 de schaalbaarheid van Ethereum met 10.000 keer zou vergroten, waardoor het netwerk miljoenen transacties per seconde kan verwerken en de meeste applicaties kan ondersteunen. Buterin voegde hieraan toe:

Dus als je een 100x van Sharding en een 100x van Plasma krijgt, geven deze twee je in principe een schaalvergroting van 10.000x, wat in feite betekent dat blockchains krachtig genoeg zullen zijn om de meeste applicaties wat de meeste mensen ermee proberen te doen, aan te kunnen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie